Afbeelding

Gevarieerde en sfeervolle kerstmarkt op Dorpsplein

Algemeen

De traditionele Westervoortse kerstmarkt op het Dorpsplein wordt dit jaar gehouden op vrijdag 15 december van 16.00 tot 21.00 uur. De winkeliersvereniging en vrijwilligers doen hun uiterste best er een sfeervol festijn van de maken.

Met gezellig verlichte kersthutjes en kerstbomen wordt het Dorpsplein omgetoverd in een markt waar het goed toeven is. Op een podium zijn liveoptredens en bij de kraampjes van winkeliers, verenigingen en particulieren zijn spulletjes te koop. Lekkernijen als oliebollen, erwtensoep, poffertjes en koek en zopie ontbreken uiteraard niet. Kinderen zijn welkom in en rondom een tent en er komt een centrale vuurplaats, waar marshmallows geroosterd worden. Liefhebbers kunnen een rondje maken door het centrum met paard en wagen en de protestantse gemeente houdt een herdertjestocht. Tijdens de wandeling wordt het kerstverhaal verteld en kunnen deelnemers het ook beleven.

De winkels in De Wyborgh blijven de avond van de kerstmarkt tot 21.00 uur open. Aansluitend kan er tot middernacht een kerstborrel worden gedronken bij Miniresto La Promenade. Iedereen is welkom. Aan de kerstmarkt werken dit jaar mee: Scouting Westervoort, CV de Dolbotters, Drumfanfare Liberté, Kulturhus Creon, Balletschool Blanche, Go Diva Dance, Aldo Dansafdeling, Popkoor Repeat, Gimme Shelter Band, Bisselink Kerstbomen, de gemeente en andere vrijwilligers.