V.l.n.r.: Lian Kerkhofs, Cor Nijenhuis, Marjolein Wilting, René Wigman en Arlet van Dingerden.
V.l.n.r.: Lian Kerkhofs, Cor Nijenhuis, Marjolein Wilting, René Wigman en Arlet van Dingerden.

‘Lokaal Compliment’ voor St. Promotie Westervoort

Algemeen

Stichting Promotie Westervoort is winnaar geworden van ‘Lokaal Compliment 2017’. De twee andere genomineerden, Actiecomité Red Park Steenderens en Harry Wanders van Sportclub Westervoort, hadden het nakijken.

‘Lokaal Compliment’ is de jaarlijkse vrijwilligersprijs van de gemeente. Voor de feestelijke avond in Kulturhus De Nieuwhof waren vrijwilligers uit alle geledingen van de Westervoortse samenleving uitgenodigd. Zij werden uitgebreid gefêteerd. Hoogtepunt was het uitreiken van de prijs, die werd toegekend door een jury bestaande uit Manfred Pelgrim, Paul Koenen en Mia Giessen.

Stichting Promotie Westervoort is de organisator van ‘Westervoort in Beweging’, een jaarlijkse activiteit in het laatste weekend van de zomervakantie. Bestuurslid Marjolein Wilting is blij met de prijs. “Waardering krijgen is altijd leuk. ‘Westervoort in Beweging’ bestaat al heel lang en is echt een activiteit die mensen verbindt.”

Ze wijst erop dat het voor de continuïteit belangrijk is dat zich nieuwe vrijwilligers aandienen. “Enkele bestuursleden zijn gestopt en dus zoeken we nieuwe, enthousiaste mensen. Onder meer voor de functie van voorzitter.” (Kijk voor contactgegevens op www.westervoortinbeweging.nl).

Het winnen van ‘Lokaal Compliment’ leverde de stichting 500 euro op. Dat geld wordt gestoken in de organisatie van het evenement volgend jaar.