Pastoor Thanh Ta tijdens online viering in een lege kerk. (Foto: Lennart)
Pastoor Thanh Ta tijdens online viering in een lege kerk. (Foto: Lennart)

Kerst-mis met een lege stoel

Algemeen

Vanwege de lockdown schaalt de Liemerse Parochie Sint Willibrordus in Zevenaar de kerstvieringen dit jaar terug tot de meest noodzakelijke. Normaliter zouden er in het parochiegebied in totaal 27 kerstvieringen gehouden worden. 

• Op kerstavond 24 december is er nu slechts één online viering zonder publiek voor de hele parochie, die om 19.00 uur start op het YouTube-kanaal (https://www.youtube.com/channel/UCli9JY-j5rJ_TmGg36mjBLw); 

• Op kerstochtend 25 december is er ook een online viering om 9.30 uur. Eveneens zonder publiek. 

Tijdens deze vieringen komen speciale gasten vertellen over de coronapandemie en het kerstfeest: op kerstavond een student en op kerstochtend een verpleegkundige. De twee online Heilige Missen staan in het teken van een lege stoel, verwijzend naar de afwezigheid van de kerkgangers die normaal met kerst naar de Heilige Mis zouden komen. 

Naast deze twee online Missen zijn er in de kerk van Lobith, Duiven en Oud-Zevenaar op 25 en 26 december woorddiensten voor maximaal 30 personen. Bovendien zullen alle dertien kerken van de parochie op bepaalde tijden open zijn om een kaarsje aan te steken of om de kerststal te bezichtigen. U vindt de relevante informatie op onze website. 

Houdt u zich bij een bezoek aan de kerk alstublieft goed aan de aanwijzingen en/of de algemene coronamaatregelen, zoals de looproute volgen en met een maximum aantal mensen tegelijk in de kerk.