De nieuwe voorzitter van de Stichting AED gemeente Duiven Rob Snijders (links) neemt de voorzittershamer in ontvangst uit handen van de gaande man: Werner Willems.
De nieuwe voorzitter van de Stichting AED gemeente Duiven Rob Snijders (links) neemt de voorzittershamer in ontvangst uit handen van de gaande man: Werner Willems.

Nieuwe voorzitter AED-netwerk Duiven

Algemeen

Het aantreden van een nieuwe voorzitter van de Stichting AED gemeente Duiven hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het dan toch echt zover. Rob Snijders heeft ‘ja’ gezegd en is Werner Willems opgevolgd. Wie is de nieuwe man en wat wil hij met de stichting?

Maar eerst de vertrekkende man: Werner Willems. Kort voor de zomer kondigde hij zijn vertrek aan en werd in het bestuur een hoe-vinden-we-een-opvolger-strategie besproken.

Werner: “Daaruit kwamen na verloop van tijd de namen van drie personen naar voren. Een delegatie van het bestuur heeft, zonder mij, met alle drie gesproken en gekozen voor Rob Snijders. Ik kende hem niet, maar heb inmiddels wel kennisgemaakt natuurlijk. Ik denk dat Rob een heel goede keuze is. Hij is een capabele, prettige, bedachtzame man. Een prettige bijkomstigheid is dat een van de twee andere kandidaten ook betrokken blijft bij de stichting.”

Werner Willems is niet van plan zijn opvolger voor de voeten te lopen. “Nee, voor mij is het klaar. Jarenlang heb ik mijn ziel en zaligheid erin gestopt en ik ben niet ineens helemaal van het toneel verdwenen, als er vragen zijn kunnen ze altijd bij mij terecht, maar mijn directe betrokkenheid eindigt hier. Ik heb het met plezier gedaan en samen hebben we van het netwerk een succes gemaakt.”

Dan de nieuwe man: Rob Snijders, 51 jaar, sinds 1993 woonachtig in Westervoort en in het dagelijks leven directeur van de divisie infrastructuur van ingenieursbureau Arcadis.

Hoe bent u bij de stichting in beeld gekomen?
Rob Snijders: “Ik ben gewoon gevraagd door een van de bestuursleden en we zijn in gesprek gegaan. Ik kende de Stichting AED gemeente Duiven zijdelings, maar zeker niet de ins en outs. Ik heb het gedaan omdat ik het goed vind dat mensen aandacht voor elkaar hebben en omdat ik achter de doelstelling sta van de stichting om de hulpverlening dichter bij de mensen zelf te brengen.”

Er staat een stevig netwerk met zo’n 50 AED’s en 500 vrijwilligers.
“Zeker. Ik ben onder de indruk van wat er de afgelopen jaren is gerealiseerd. Mijn complimenten daarvoor. Een complete koerswijziging is ook niet aan de orde. Dat wil niet zeggen dat er niets meer is te doen. Je hebt sowieso de zorg van het voor de lange termijn in stand houden van het netwerk. Dat betekent dat AED’s moeten worden onderhouden en zo nodig vervangen. Het vrijwilligersbestand vraagt ook voortdurend aandacht. Daarnaast is er de ambitie om door te ontwikkelen en we willen graag meer jongeren bij de stichting betrekken.”

Hoe ziet u dat voor u?
“Een voorbeeld van doorontwikkelen is dat we sinds kort werken met eigen trainers voor de vrijwilligers. Uitbreiding van het bestand is altijd een aandachtspunt omdat je in het geval van een melding snel hulp wilt kunnen bieden. Verder kijken we onverkort naar mogelijkheden om het aantal AED’s uit te breiden. Hoe fijnmaziger het netwerk hoe beter.”

De rest van het bestuur blijft gewoon op z’n post?
“Ja, gelukkig wel. Dat maakt het tot een fijne start.”