<p>Mendy Tiemissen: “Ik houd van jongs af aan van tekenen en kunst en ben altijd bezig met creëren."</p>

Mendy Tiemissen: “Ik houd van jongs af aan van tekenen en kunst en ben altijd bezig met creëren."

(Foto: Tineke van de Lagemaat)

‘Zoveel kunstenaars in ons dorp!’

Op zondag 5 september maakten verrassend veel mensen tijd vrij voor een bezoek aan een of meerdere exposities in het kader van de Kunstroute Westervoort. Mendy Tiemissen, een van de ruim twintig deelnemers, had een leuke middag.

Mendy: “Ja, het was echt een succes. Dat vonden ook de andere deelnemers die ik heb gesproken. Het mooie weer werkte mee natuurlijk. Voor mezelf betekende het dat ik in de binnentuin van ons bedrijfspand kon exposeren. Dat geeft net weer een andere sfeer dan binnen.”

Mendy Tiemissen (46) is bij velen bekend als een van de twee dames van Mediaz Creatie | Communicatie. In haar vrije tijd echter is ze een bevlogen kunstenares, die het geweldig vindt dat ‘ons dorp iets doet aan kunst’. Daarom bood ze gelijk hulp aan toen de initiatiefnemers Marieke Laverman en Alies Vermeulen van de kunstroute haar vroegen mee te doen. “Ik vind het best bijzonder dat in Westervoort zoveel goede kunstenaars wonen. Niet meer dan logisch dan ook om een kunstroute te organiseren. Je weet dat je dan een min of meer vast publiek kunt verwachten: de mensen die in kunst zijn geïnteresseerd. Maar de bedoeling was om ook een nieuw publiek aan te boren: zij die wat minder met kunst hebben. Dat is deels gelukt. Ik heb ook ‘andere’ gezichten gezien.”

Mendy Tiemissen werkte ooit bij een reclamebureau samen met Diana van Kesteren. Ze hadden een klik en besloten voor zichzelf te beginnen. Hun bedrijf, Mediaz, bestaat inmiddels een kleine twintig jaar. Mendy is, niet verrassend, de creatieve van de twee, de ontwerper. Theoretisch geschoold op de Cibap vakschool voor vormgeving in Zwolle. Een jaar of tien geleden begon ze serieus met het maken van kunst.

Mendy: “Ik houd van jongs af aan van tekenen en kunst en ben altijd bezig met creëren. Maar voor het werk is dat altijd in opdracht van iemand. Ik wilde ook dingen maken die ik zelf mooi vind. Het is begonnen met fotokunst. Het digitaal combineren van foto’s en zo een nieuwe afbeelding maken die je ook gewoon kunt afdrukken. Ik postte mijn foto art-composities wel eens en daar kreeg ik positieve reacties op. Tijdens mijn opleiding heb ik veel geschilderd en dat heb ik ook weer opgepakt. Ik ben schilderles gaan nemen en gaan beeldhouwen. Zo combineer ik van alles.”

De Kunstroute Westervoort is niet haar eerste expositie. Haar werken hingen al eens in Huize Vredenburg, in het Slingeland Ziekenhuis en in de Arnhemse rechtbank. Dat exposities de kans op verkoop groter maken, is voor Mendy een bijkomstigheid. “Een expositie is vooral een manier om anderen kennis te laten maken met je werk. Als dat complimenten oplevert vind ik dat fijn, en als iemand iets wil kopen is dat helemaal mooi. Ik zeg er gelijk bij dat mijn werken niet goedkoop zijn. Dat is omdat ik het exclusief wil houden. Bovendien: ik hoef er niet van te leven.”

En, nog iets verkocht zondag? Mendy: “Ja, twee werken. Leuk hè!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden