<p>Zes terrassen in Groessen zijn open voor de kermiscarrousel.</p>

Zes terrassen in Groessen zijn open voor de kermiscarrousel.

Veel animo voor kermiscarrousel

Nog meer locaties en een toenemend aantal teams dat zich aanmeldt. De eerste Groessense kermiscarrousel, die in plaats komt van het gewone schuttersfeest, valt volgens de organisatoren in de smaak. Tot en met maandag 13 september kunnen belangstellenden zich opgeven, waarna het gloednieuwe kermisevenement zondag 19 september om 11.00 uur begint. 

De pandemie maakt grote meerdaagse feesten nog steeds onmogelijk. Er komen wel kermisattracties te staan in het dorp, maar het vierdaagse ‘tentfeest’ gaat niet door. Wel wordt alle Groessenaren gevraagd de schuttersvlag uit te hangen om toch wat kleur aan het kermisweekeinde te geven. Daarnaast hebben Schutterij EMM en de stichting Das Groessen samen een kermiscarrousel bedacht. Waar het hele dorp aan mee kan doen. Inmiddels hebben zich al veel teams opgegeven. 

Meedoen in groepen
Groepen moeten zich opgeven om deel te nemen en bestaan uit minimaal vier en maximaal tien personen. Deze groepen krijgen een route uitgereikt waarmee ze van locatie naar locatie fietsen.

Op de bestemming aangekomen kunnen ze vendelzwaaien, mogen ze de handen uit de mouwen steken om een ereboog te versieren, kan er geschoten worden, wordt er per groep in vol ornaat een defilé uitgevoerd voor de heersende koning Johnny en zijn koningin Renate, strijden de groepen bij het vogelknuppelen om de eer, is er een speciale Das Groessen ‘Kermiskwis’ op het terras en beoordelen de deelnemers de bielemannen van EMM en gaan ze daarbij zelf ook aan de slag. Alle Groessense terrassen (Jongerensoos Rinoceros, Liemers Outdoor & Survival, Zaal Gieling Groessen, Dorpshuis Groessen, Wellinghoeve en Schuttershuis) nemen deel en zijn binnen de richtlijnen geopend voor de deelnemers aan de Kermiscarrousel.

Aan het eind van de dag wordt de winnende groep bekend gemaakt. De kermiscarrousel begint om 11.00 uur. Teams dienen zich vooraf op te geven omdat er een beperkt aantal groepen kan deelnemen en we vooraf lunchpakketten bestellen.

Opgeven via de mail
Opgeven voor de Groessense kermiscarrousel kan door een mailtje te sturen naar ledenadministratie@emmgroessen.nl. met vermelding van de teamnaam, wie de aanvoerder is en een telefoonnummer. De kosten zijn vijf euro per persoon, die vooraf moeten worden voldaan via NL06RABO0315474599 t.n.v. Schutterij EMM Groessen. Vermeld de naam van de groep. Kinderen onder de twaalf jaar mogen gratis meedoen. Iedere deelnemer krijgt daarvoor onder meer een lunchpakket en consumptie.

Inschrijven kan tot en met maandag 13 september.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden