<p>750 bezoekers genoten zaterdagavond met volle teugen van de vele optredens tijdens 'Westervoort Live'.&nbsp;</p>

750 bezoekers genoten zaterdagavond met volle teugen van de vele optredens tijdens 'Westervoort Live'. 

(Foto's: Piet Wijnands)

‘Westervoort Live’: ouderwets

‘Fantastisch’, ‘geweldig’, ‘ouderwets gezellig’, ‘gaaf’, ‘wat een ontlading’. De superlatieven waren niet aan te slepen zaterdag 4 september na afloop van het muziek- en dansfeest ‘Westervoort Live’ in een uitverkocht Zalencentrum Wieleman.

Martijn Wieleman van het gelijknamige zalencentrum: “Vrijdagochtend al waren we uitverkocht. Alle 750 kaarten weg. We hadden er nog wel een paar honderd meer kunnen verkopen, maar dat stond de vergunning niet toe. Vanaf donderdag zijn we gaan opbouwen. Je voelde dat iedereen er enorm veel zin in had. Zaterdagavond volgde de ontlading. De energie die iedereen uitstraalde en het plezier. Uit alles bleek dat mensen hiernaar snakten. Zo’n geweldige sfeer heb ik lange tijd niet meegemaakt.”

In ‘normale’ jaren is ‘Westervoort Live’ op de eerste zaterdag van september onderdeel van ‘Westervoort in Beweging’. Die manifestatie werd vanwege corona en alle voorbereidingen die het vraagt vroegtijdig afgelast. Daarmee ging in principe ook een streep door ‘Westervoort Live’, maar Martijn Wieleman bleef ‘stiekem hoop houden’. Omdat de coronasituatie de laatste maanden flink verbeterde, vroeg hij drie weken geleden bij de gemeente een vergunning aan. Die werd, ietwat verrassend en onder voorwaarden (toegangscontrole), verleend. Voor Wieleman voldoende redenen er vol voor te gaan.

Martijn: “We wisten en voelden dat niet alleen wij er enorm veel zin in hadden. Wat dat betreft zijn de verwachtingen helemaal uitgekomen. Het liep van het begin tot het eind. Iedereen was relaxed en genoot volop.”

Arjan Koenen
Eén van de artiesten zaterdag was Westervoorter Arjan Koenen (27). Ook hij reageert enthousiast. Arjan: “Het was heerlijk om na anderhalf jaar weer op een podium te kunnen staan. En dan het publiek, in één woord: ge-wel-dig. Ze hebben weer eens laten zien hoe wij Westervoorters feest kunnen vieren.”

Voor Arjan Koenen was het gelijk de laatste keer dat hij optrad tijdens ‘Westervoort Live’. Hij stopt. “Ja, het zingen is niet meer te combineren met mijn werk bij onze familiebakkerij. Dan moet je een keuze maken en dat heb ik gedaan. Ik zet een punt achter mijn zangcarrière en stop met optreden. Niet gelijk, hoor. Er komt in ieder geval nog een grootse afsluiting tijdens het pinksterweekend volgend jaar. Ook bij Wieleman.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden