<p>Geert Bruns (links), Laura de Jongh en Toon Hooyman van het 'Liemers for Life'-team prijzen de scharreleierenverkoop aan.&nbsp;</p>

Geert Bruns (links), Laura de Jongh en Toon Hooyman van het 'Liemers for Life'-team prijzen de scharreleierenverkoop aan. 

‘Liemers for Life’ verkoopt scharreleieren

Het ‘Liemers for Life’-team doet op 2 en 3 oktober voor de zevende keer mee aan de Roparun, een grote estafetteloop. Om geld in te zamelen voor het goede doel verkopen de teamleden komende zaterdag 11 september verse scharreleieren van pluimveebedrijf ‘Hof van Lierik’ in Loo, al jaren een trouwe sponsor van het Roparun-team.

De verkoop is zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur bij het bedrijf van de familie Goris aan de Loostraat 18 in Loo. De opbrengst komt via het ‘Liemers for Life’-team ten goede aan de Stichting Roparun. Betalen van de eieren kan contant en met pin.

Bezoekers kunnen zaterdag ook kennis maken én de producten proeven van de Duivense bedrijven De Kaastobbe en Keurslager Kersten. In samenwerking met deze ondernemers verkoopt het ‘Liemers for Life’-team een heerlijke Ropa TobbeMix. Een doos met zes verschillende, ambachtelijke gemaakte blokjes kaas.

Ook de al bekende Duuvese Ropaworst (een ambachtelijke grilworst) wordt verkocht ten gunste van het goede doel. De aankoop kan direct worden meegenomen, maar het is ook mogelijk een bestelling te plaatsen en de producten later in de winkel op te halen.

Tijdens de Roparun lopen of fietsen deelnemers in teamverband, met als doel geld op te halen voor mensen met kanker. Het motto van de actie is: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

De editie van dit jaar, de dertigste, werd in november vorig jaar vanwege corona al verplaatst van het pinksterweekend naar begin oktober. Ook de vorm wordt eenmalig aangepast. Zo zijn start en finish begin volgende maand op het Pinkpopterrein in Landgraaf en wordt alleen Zuid-Nederland aangedaan. De afstand is ook korter dan normaal: 325 in plaats van 500 kilometer. Als alle teams binnen zijn wordt er in aangepaste vorm een soort slotfeest gehouden. Het ‘Liemers for Life’-team bestaat uit 24 leden.

Het pluimveebedrijf Hof van Lierik van de familie Goris produceert en verkoopt al jarenlang scharreleieren. Naast bedrijfsmatige verkoop kunnen ook particulieren er terecht. Achter het huis (volg de borden) staat een eierautomaat die dagelijks tussen 07.00 en 20.00 uur in bedrijf is. U koopt gegarandeerd dagverse eieren. De automaat accepteert contant geld maar voorziet ook in betalen met een bankpas.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden