<p>Achter v.l.n.r. Arjan Koenen, Martijn Wieleman en Lars Wigman. Voor Marvin en Rosalie de Geest.</p>

Achter v.l.n.r. Arjan Koenen, Martijn Wieleman en Lars Wigman. Voor Marvin en Rosalie de Geest.

(Foto: Piet Wijnands)

‘Westervoort Live’ gaat toch door

Onder het motto ‘We mogen weer!’ gaat ‘Westervoort Live’ komende zaterdag 4 september tóch door. Een feest voor alle Westervoorters om de vakantie af te sluiten. Normaal gesproken onderdeel van de manifestatie ‘Westervoort in Beweging’, maar daar ging maanden geleden al een streep door. Nu dus toch, bij Wieleman, ‘Westervoort Live’.

Martijn Wieleman is ‘hartstikke blij’. “Stiekem hebben we hoop gehouden. ‘Westervoort Live’ is altijd zo’n leuk feest. Aan het eind van de vakantie gezellig bijpraten met vrienden, bekenden en onbekenden. We hebben gewoon een vergunning aangevraagd en twee weken geleden kregen we verrassend genoeg groen licht. Fantastisch. We gaan er iets moois van maken.”

Dat Martijn Wieleman niet de enige is die blij is, bewijst de kaartverkoop. Van de 750 beschikbare kaarten waren er begin deze week al 500 verkocht. Toegang verkrijgen tot het buitenfeest vraagt wel iets meer inspanning dan normaal. Een toegangskaartje is niet genoeg. Bezoekers hebben ook een coronatoegangsbewijs voor evenementen nodig. Dat kan een QR-code zijn als bewijs van volledige coronavaccinatie, een ‘herstelbewijs’ (minder dan zes maanden geleden hersteld van corona), of een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het feest. Martijn Wieleman: “Iets complexer, maar zo’n mooi feest is die extra moeite waard. Van ons vraagt het ook meer, want we moeten het bij de ingang allemaal checken. Ook in combinatie met een legitimatiebewijs.”

Eenmaal binnen krijgen bezoekers (die dus geen anderhalve meter afstand hoeven te houden) waar voor hun geld, verzekert Martijn Wieleman. Veel gezellige mensen en mooie optredens. Heel blij is hij met het afsluitende optreden van Partnerruil, dé festivalsensatie van toen feesten nog onbeperkt kon.

Daarvoor zitten optredens van ‘hitmachine’ DJ Wilco uit Arnhem en de Brabantse zanger Jeffrey Heesen, die sinds zijn finaleplaats bij ‘Bloed, Zweet & Tranen’ niet meer van de Nederlandse podia is weg te denken. Jeffrey Heesen nam ook deel aan het tv-programma ‘Beste zangers’.

Natuurlijk zijn er ook Westervoortse entertainers. Drie man sterk zelfs: Lars Wigman, Arjan Koenen en Marvin de Geest. Voor Lars is het de tweede keer dat hij optreedt tijdens ‘Westervoort Live’. De eerste keer was nadat hij het ‘open podium’ had gewonnen met Koningsdag in Westervoort. Minstens zo bekend is Arjan Koenen, die in zijn laatste jaar als zanger nog eens alle registers wil opentrekken. Marvin de Geest woont sinds kort in Westervoort. Hij wil gelijk bij zijn eerste optreden een onuitwisbare indruk maken op zijn nieuwe plaatsgenoten.

Martijn Wieleman: “Een heel mooi programma. Iedereen wil graag. Er kan gedanst, gefeest en gehost worden, maar voor een gezellig gesprek is ook plaats. De muziek is niet op alle plekken op het terrein allesoverheersend.”

Kaarten zijn te bestellen via www.ticketkantoor.nl/shop/live2021 of via de site van Wieleman: www.wieleman.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden