Duiven beleeft rustige kermis

Duiven heeft er een rustige kermis achter de rug. Niet alleen door de coronabeperkingen, maar ook omdat het weer niet meezat. Vooral zondag 29 augustus was een miezerige dag. 

Voor de bezoekers van de kermis maakte het niet veel uit. Zij vermaakten zich toch wel. Vanwege corona had het kermisterrein een gescheiden in- en uitgang en waren er looproutes uitgezet. Ook was er extra beveiliging ingehuurd. Volgens de Duivense burgemeester Huub Hieltjes is de kermis rustig verlopen. Maandagmiddag waren er nog geen meldingen van incidenten bij hem binnengekomen.

Hieltjes was zondagochtend aanwezig tijdens de jaarlijkse processie, die begon en eindigde op het Remigiusplein. In de kerk had vooraf een mis voor de leden van schutterij Onderling Genoegen plaatsgevonden. Volgens Hieltjes was de processie “een mooi stuk groter dan vorig jaar, toen het meer een veredeld rondje om de kerk leek”.Aan de processie werd deelgenomen door Onderling Genoegen, het Gilde St. Remigius en de Liemers Harmonie Duiven. Een belangrijke rol was uiteraard weggelegd voor diaken Adri van Zundert. Toeschouwers mochten niet meelopen, met uitzondering van kinderen tot 12 jaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden