<p>Marijke Scheepstra uit Westervoort maakt 3D-objecten van textiel.</p>

Marijke Scheepstra uit Westervoort maakt 3D-objecten van textiel.

Marijke Scheepstra in Kunstroute Westervoort

Marijke Scheepstra uit Westervoort maakt 3D-objecten van textiel. Kunstroute Westervoort toont op 5 september haar werk in Huize Vredenburg.

Een blauwe golfachtige vorm van grofmazige stof die door elektriciteitsdraad overeind blijft, doosjes met opgewerkte textiel en gedraaide kolommen in verschillende groene kleuren. Het staat allemaal op tafel bij Marijke Scheepstra. Zelf gemaakt, al noemt zij zichzelf geen kunstenaar. “Ik heb ook een blauwe periode gehad,” zegt Marijke, “maar nu ben ik gefascineerd door warme kleuren. Rood, oranje, de kleur van koraal. Organische structuren en andere vouwvormen zijn de basis van mijn werk.”

Marijke gebruikt een weefgetouw met maar acht schachten. De schering is wit garen, de inslag is koperdraad. Na het weven vouwt zij de lappen tot driedimensionale objecten. Ze hebben geen titel. “Niet alles waar een slurf aan zit noem ik een olifant. Toen mijn man en ik in 2000 met pensioen gingen, wilde ik weer bezig zijn met draadjes en lapjes, net als op de huishoudschool waar ik lesgaf in naaldvakken. Lange tijd werden textiele werkvormen gezien als traditioneel en oubollig, maar nu het de kunstzinnige kant op gaat, wordt het weer populair.”

Kunstroute Westervoort
Zondag 5 september
12.00-17.00uur
Informatie: 06 250 737 23 (Marieke Laverman) of 06 284 634 31 (Alies Vermeulen).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden