<p>Annemarie van Gaal: &quot;Niet alles is gelukt, hoor. Ik heb met investeringen ook geld verloren.&quot;</p>

Annemarie van Gaal: "Niet alles is gelukt, hoor. Ik heb met investeringen ook geld verloren."

(Foto: Roy Beusker)

Annemarie van Gaal bij MKB Duiven

Ondernemersvereniging MKB Duiven heeft een naam hoog te houden als het gaat om gastsprekers. Sinds 2005 kwam er jaarlijks wel een BN’er langs om een publiek van ondernemers een aangename en interessante avond te bezorgen. Een greep: André Kuipers, Bram Moszkowicz, Johan Derksen, Peter R. de Vries en Jort Kelder. De volgende in de rij is Annemarie van Gaal. Woensdag 21 juli te beluisteren in Zaal Gieling in Groessen.

5 november 2020 was oorspronkelijk afgesproken. De lezing van Annemarie van Gaal werd uitgesteld vanwege de coronabeperkingen. Wat in het vat zit verzuurt niet, blijkt nu. Er is een nieuwe datum gevonden en met wat aanpassingen (anderhalve meter afstand van elkaar) kan de bijeenkomst op 21 juli doorgaan.

Annemarie van Gaal (58). Niet iedereen zal bij het horen van die naam direct dezelfde associatie hebben. Waar de een haar ziet als televisiepersoonlijkheid, zal de ander denken aan zakendoen (investeren) of aan boeken en columns. De gemene deler is dat het bij Annemarie van Gaal vaak over geld gaat. Over veel geld. Zelf heeft ze er ook genoeg van om royaal te kunnen leven. Maar het leuke is dat ze niet is verblind. In een interview dat het magazine van MKB Duiven met haar had, staat de volgende passage. ‘Iemand vroeg haar eens of ze nog financiële dromen heeft. Ze antwoordde: “Ik heb nog wel dromen, maar die zijn niet financieel. De mooiste herinneringen kosten niets en zijn onbetaalbaar.”

Annemarie van Gaal werd geboren in Helmond. Na het behalen van haar vwo-diploma verhuisde ze naar Amsterdam. Vast van plan het te gaan maken. Voor ze het wist echter was ze zwanger en op 21-jarige leeftijd moeder van een zoon (later kreeg ze nog een zoon). Ze brak haar opleiding af en ging, om de huur te kunnen betalen, rondleidingen verzorgen bij Gassan Diamantairs. Van het eerste geld dat ze overhield, kocht ze een duur horloge voor haar moeder.

Zoals we nu weten komt het helemaal goed met Annemarie van Gaal. Ze wordt aangenomen als directiesecretaresse bij uitgever VNU. Daar leert ze journalist Derk Sauer kennen en op 26-jarige leeftijd vertrekt ze samen met Sauer naar Moskou. Daar zetten ze de succesvolle uitgeverij Independent Media op. De verkoop van haar aandelen maakt Annemarie van Gaal al voor haar veertigste financieel onafhankelijk. Terug in Nederland doet ze van alles. ‘Niet alles is gelukt, hoor. Ik heb met investeringen ook geld verloren’, zegt ze in MKB Nieuws.

Deze week gaat ze los in Zaal Gieling. “Dit soort lezingen doe ik niet zo heel vaak. Daarom bereid ik me er goed op voor. Het moet leuk zijn, ook voor mezelf. In de tijd die ik heb ga ik zoveel mogelijk voorbeelden, inzichten en adviezen proppen als maar kan. Ik haal alle ervaringen uit mijn eigen leven, uit mijn eigen investeringen. Wat ik vertel is dichtbij en echt.”

Aanwezig zijn bij de lezing? Dat kan, ook niet-leden zijn welkom. Mail naar: info@mkbduiven.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden