<p>Sandra Teunissen-Terberg: &quot;Mannen hebben ontdekt wat de kapper kan doen voor hun verschijning.&rdquo;</p>

Sandra Teunissen-Terberg: "Mannen hebben ontdekt wat de kapper kan doen voor hun verschijning.”

(Foto: Peter Fortyseven)

Een eigen kapsalon in Westervoort

Ze werkte achttien jaar bij Kapsalon Leander in Dieren, waarvan de laatste tien jaar ook als bedrijfsleidster. Met plezier, maar toch nam Sandra Teunissen-Terberg ontslag en begon ze voor zichzelf. In haar eigen dorp, in Westervoort.

Haarboutique Sandra heet haar bedrijf, dat sinds 1 juni is gevestigd in woonzorgcentrum De Wilgenpas aan Het Geerken. In dezelfde ruimte zat tot voor kort Haarmode Gisela. Sandra Teunissen (35): “Ik kom uit een ondernemersgezin. Hard werken is er bij mij met de paplepel ingegoten. Ik wilde altijd graag voor mezelf beginnen en dat ik het nu doe, heeft ook met mijn persoonlijke omstandigheden te maken. Ik heb een man en twee jonge kinderen. Een eigen zaak geeft me meer mogelijkheden mijn eigen tijden te bepalen. Ik werk nu drie dagen en twee avonden. Misschien dat ik in de toekomst naar een van negen-tot-zes opening ga, maar dat zien we dan wel. Ook afhankelijk van hoe het loopt.”

Maar eerst was er het afscheid in Dieren. Bij Leander behoorde Sandra tot het inventaris. Haar baas was onaangenaam verrast toen ze haar vertrek aankondigde. Sandra: “Ik vond het zelf ook lastig. Ik heb daar jarenlang met plezier gewerkt. Omdat ik ook bedrijfsleidster was voelde het als mijn zaak. Ik was er altijd mee bezig. Leander is ook gewoon een mooi bedrijf. Groot, met wel vijftien kapsters, vooruitstrevend, een eigen groothandel en een eigen kappersschool. Namens Leander ben ik nog een tijd ambassadrice geweest van haarproductenmerk Kérastase. Het was een mooie tijd in Dieren.”

Toch kon ze de aantrekkingskracht van thuishaven Westervoort uiteindelijk niet weerstaan. Ook omdat de reistijd haar tegen begon te staan. Ze gaat het op haar eigen manier doen, met alle ervaring die ze in bijna twintig jaar heeft opgedaan. Sandra: “Ik heb mijn opleiding tot topstyliste gehad bij het particuliere instituut Imko in Arnhem. Een gedegen opleiding en vanzelfsprekend ben ik in al die jaren in Dieren een betere kapster geworden. Ik profileer me als gezinskapper: voor moeder, vader en de kinderen. Voor mannen heb ik een aparte hoek gecreëerd met een echte barberstoel. Dat is trouwens wel een verandering in al die jaren. Mannen komen veel vaker dan vroeger. Ze hebben ontdekt wat de kapper kan doen voor hun verschijning.”

Als verandering door de jaren heen, noemt ze ook het gebruik van voornamelijk biologische producten. Zelf heeft ze gekozen voor het merk KIS Green, goed voor een ‘welness-beleving’. Zo heeft de geboren en getogen Westervoortse haar zaakjes in alle opzichten voor elkaar. En dan heeft ze de leukste kant van haar vak nog niet eens benoemd: het contact met mensen. Sandra Teunissen: “Kapper is een technisch en creatief beroep, maar belangrijk is ook het contact met mensen. Ze moeten zich prettig voelen bij jou in de stoel. Mijn voormalige baas in Dieren was daarin complimenteus in mijn richting. ‘Als jij in een ijssalon gaat staan, is het daar ook druk’, zei hij altijd. Dat is natuurlijk leuk om te horen.”

www.haarboutiquesandra.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden