<p>Fanfareorkest OBK dat vrijdag in vrijwel voltallige bezetting aantreedt voor het concert 'Ben je betoeterd’ in Sports Planet De Pals.</p>

Fanfareorkest OBK dat vrijdag in vrijwel voltallige bezetting aantreedt voor het concert 'Ben je betoeterd’ in Sports Planet De Pals.

Vrijdag 9 juli: concert OBK voor leerlingen van basisscholen

De Westervoortse fanfare OBK had de pech dat het orkest uitgerekend in ‘coronajaar’ 2020 honderd jaar bestond. Alle festiviteiten moesten worden opgeschort. Nu het weer kan, maakt de fanfare een begin met een inhaalslag.

Vrijdag 9 juli is de eerste activiteit. Een groot concert, onder de naam ‘Ben je betoeterd’, in Sports Planet De Pals voor alle Westervoortse basisschoolleerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8. Deze middag geen traditionele marsmuziek, maar ‘coole’ muziek, zoals ‘Links Rechts’ van de Snollebollekes en meezingers als: ‘Als het avond is’ van Suzan en Freek. Naar verwachting 200 kinderen zullen een uur lang muziek ‘beleven’ door te luisteren, te zingen, te spelen, te bewegen, te dansen, kortom muziek te ‘ademen’.

‘Ben je betoeterd’ is een initiatief van jubilaris OBK (Oefening Baart Kunst) en muziek-vakleerkracht Willen-Jan Schuurman van IKC De Brug. Hij is ook de presentator van het concert. OBK brengt voor deze gelegenheid een 35-koppig fanfareorkest op de been. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door De Goede Doelen. Een door oud-burgemeester Johan van Osch van Westervoort (overleden in 2015) opgerichte stichting die culturele activiteiten in Westervoort en Duiven ondersteunt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden