<p>Een stralende Werner Willems &eacute;n burgemeester Huub Hieltjes na de uitreiking van het ere-insigne, woensdag 30 juni in Brasserie Een Mooie Dag.</p>

Een stralende Werner Willems én burgemeester Huub Hieltjes na de uitreiking van het ere-insigne, woensdag 30 juni in Brasserie Een Mooie Dag.

(Foto: Marcel de Bont Fotografie)

‘Mensen zoals jij hebben we nodig’

Voor het eerst in jaren is in de gemeente Duiven weer het ere-insigne uitgereikt aan een inwoner. Die eer is Werner Willems ten deel gevallen. Willems is bijna tien jaar het boegbeeld geweest van de stichting, die in Duiven, Groessen en Loo heeft gezorgd voor voldoende AED-apparaten en vrijwilligers, waarmee na een hartfalen mensenlevens kunnen worden gered.

Vandaar dat burgemeester Huub Hieltjes goed gemutst brasserie Een Mooie Dag binnenstapte, waar de collega-bestuursleden met de vertrokken voorzitter genoten van een afscheidsetentje. Voor het eerst mocht de burgervader het ere-insinge in zijn gemeente uitreiken en hij genoot daar zichtbaar van. “Als iemand het verdient dan ben jij het wel”, aldus Hieltjes, die de aanvraag ook heeft besproken met de wethouders en de fractieleiders van de politieke partijen in de gemeenteraad, die het helemaal met hem eens zijn.

Symbool voor naastenliefde
Hieltjes noemde de inzet van Werner een symbool voor mensenliefde én naastenliefde. “Bedankt voor je inzet. Mensen zoals jij hebben we nodig in ons dorp”, aldus Hieltjes. die vanwege corona het opspelden van het ere-insigne door Werners partner Danielle liet uitvoeren.
Willems vond het een enorme eer om het ere-insigne in ontvangst te mogen nemen. “Misschien wel een te grote eer voor mijzelf, want het is teamwork geweest om het AED-netwerk voor de inwoners van onze gemeente te realiseren. We hebben het samen gedaan en elk bestuurslid heeft een onmisbaar steentje bijgedragen.”

Blijk van waardering
Het ere-insigne was aangevraagd door het bestuur van de stichting als blijk van waardering voor zijn tomeloze inzet voor de stichting. “Werner was een voorzitter en aanjager én inspirator die zich door geen enkele tegenslag uit het veld liet slaan. Met voortvarendheid heeft hij jarenlang gewerkt aan het netwerk en zijn enthousiasme werkte ook aanstekelijk op de andere bestuursleden en de vele vrijwilligers, die zich inmiddels voor de stichting en het netwerk inzetten”, motiveerde het bestuur de aanvraag voor de lokale onderscheiding van hun plaatsgenoot, die is opgevolgd door Rob Snijders.

Blij
Voorzitter Theo de Reus van ondernemersvereniging MKB Duiven overhandigde Werner een boekje getiteld ‘Doe elke dag iets waar je blij van wordt’.
Dat is ook het motto van MKB Duiven in 2021. “Jij hebt het vele werk dat je voor de stichting en de Duivense gemeenschap altijd met veel plezier gedaan. Wij zijn nu elke dag blij dat je dit voor ons in Duiven, Groessen en Loo hebt gedaan.” MKB Duiven steunt de stichting AED elk jaar met een donatie van 2500 euro voor de lopende kosten, zodat de stichting zich kan concentreren op aanvankelijk het realiseren en anno 2021 op het instandhouden van het AED-netwerk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden