<p>Wilco Lammers (links) en medewerker en 'steun en toeverlaat' Rob Pelgrom voor het pand van PC-NL in Duiven.</p>

Wilco Lammers (links) en medewerker en 'steun en toeverlaat' Rob Pelgrom voor het pand van PC-NL in Duiven.

(Foto: René Nijhuis Fotografie)

Nieuwe computerzaak in pand Bruna

In het pand aan de Pastoriestraat in Duiven waarin voorheen Bruna zat, opent komende zaterdag 10 juli PC-NL de deuren. Een computerwinkel die klanten volledig ontzorgt. Eigenaar Wilco Lammers: “Elke klant moet met een goed gevoel weer naar buiten gaan. Al is het maar omdat hij of zij een lekkere kop koffie heeft gedronken.”

Die opmerking schreeuwt gelijk om een toelichting. Hij wil toch spullen verkopen of pc’s repareren? Wilco: “Natuurlijk, maar ik wil ermee aangeven dat we laagdrempelig zijn. Wees eerlijk: iedereen heeft wel eens een probleem met zijn computer, laptop, telefoon of tablet. Dan zou ik graag zien dat mensen hier zonder schroom binnenlopen en hun probleem aan ons voorleggen. Wij dragen altijd een oplossing aan. Vervolgens is het aan de klant om te bepalen of die oplossing interessant is. Zo niet, dan drink je rustig je koffie op en ga je weer.”

De overtuiging dat hij goede oplossingen biedt, zit diep bij Wilco Lammers. Dat heeft te maken met zijn achtergrond. Hoewel pas 31 jaar, zit hij al bijna twintig jaar ‘in de computers’. In de handel en in de verkoop en onderhoud. Twintig jaar die tot een eigen visie hebben geleid. Wilco: “Ik heb inderdaad mijn voorkeuren. Die dring ik niet aan klanten op, maar ze kunnen er wel kennis van nemen en er hun voordeel mee doen.”

Wilco Lammers is een Achterhoeker, hij komt uit Zelhem. Van een specialist in auto-elektronica ontwikkelde hij zich tot allround computerspecialist. Samen met een compagnon was hij eigenaar van een computerwinkel in Leersum. Wilco: “Daar konden we het niet aan. Dag en nacht bezig en nog bleef het werk zich opstapelen. Omdat we daar niet konden uitbreiden zijn we ermee gestopt.”

Het stond voor Wilco Lammers vast dat hij verder wilde in de computerbranche. Omdat hij inmiddels in Duiven woonde, zocht hij het dicht bij huis. Eind 2019 vond hij een bedrijfsruimte aan de Marketing. Daar ontdekte hij snel dat particuliere klanten het bedrijventerrein te ver weg vinden. Hij bekeek de mogelijkheden in het centrum en dat leidde tot de huur van het voormalige pand van Bruna. Wilco: “Het huurbedrag dat staat voor dit pand kan ik niet betalen, maar de verhuurder heeft zich schappelijk opgesteld. Met als voorwaarde dat ik er elk moment uitgeschopt kan worden. De afspraak is ook dat als het gaat draaien, de huur omhoog gaat. Het is fijn dat de verhuurder meedenkt. Uit ervaring weet ik dat ze dat lang niet allemaal doen. Heel vreemd, maar het lijkt wel alsof sommige partijen hun pand liever leeg laten staan.”

Hij heeft er vertrouwen in. Van de opening op 10 juli wil hij ‘een feestje maken’, en dan gaat het los. Wilco: “We deinzen nergens voor terug. Onze slogan is niet voor niets: ‘Alles voor ICT’. We regelen het gewoon voor onze klanten. Eventueel door een beroep te doen op partners, waarbij wij het aanspreekpunt blijven. Bij ons weet je waar je aan toe bent als het gaat om privé en zakelijke ICT-zaken, of een combinatie van die twee.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden