<p>BankGiro Loterij-ambassadeur Jamai Loman verrast Deetye uit Westervoort met haar prijs met 100.000 euro.</p>

BankGiro Loterij-ambassadeur Jamai Loman verrast Deetye uit Westervoort met haar prijs met 100.000 euro.

(Foto: Amy van Leiden)

Westervoortse wint 100.000 euro

Een grote verrassing voor Deetye uit Westervoort. Zij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. BankGiro Loterij-ambassadeur Jamai Loman verraste de winnares onlangs middels een videogesprek.

Deetye reageert enthousiast als Jamai de cheque van 100.000 euro tevoorschijn haalt. “Dit had ik niet verwacht! Ik zou graag nog een reis willen maken naar mijn geboorteplaats Manado in Indonesië. Verder wil ik misschien een nieuw autootje”, aldus Deetye. Uit privacy-overwegingen maakt de BankGiro Loterij haar volledige naam niet bekend.

De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend.
Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro.

Dé cultuurloterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten.
Met minimaal 40 procent van ieder lot dragen 781.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland.
Hierdoor kon de Loterij in 2020 een bedrag van 84,3 miljoen euro verdelen onder 63 culturele organisaties.

1,1 miljard euro
Maandelijks spelen 781.000 deelnemers mee met de BankGiro Loterij.
Zij maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met een deel van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea.
Dankzij de deelnemers kan de BankGiro Loterij in 2020 een recordbedrag van ruim 84,3 miljoen euro verdelen onder 63 culturele organisaties.
Sinds 1998 kon de BankGiro Loterij dankzij haar deelnemers ruim 1,1 miljard euro bijdragen aan cultuur in Nederland.

Immaterieel erfgoed
De BankGiro Loterij is met de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).
De Goede Doelen Loterijen zijn samen met de loterijen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland en Noorwegen de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.bankgiroloterij.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden