<p>Zo mooi kan een boomspiegel zijn! Karin van Kampen heeft er aan 't Bakhuys in Westervoort inmiddels acht onder haar beheer.</p>

Zo mooi kan een boomspiegel zijn! Karin van Kampen heeft er aan 't Bakhuys in Westervoort inmiddels acht onder haar beheer.

Opgeknapte boomspiegels verfraaien en verbinden

Het begon met één boomspiegel in de straat ’t Bakhuys in de wijk de Ganzenpoel in Westervoort. Inmiddels zijn het er acht. Onder aanvoering van bewoonster Karin van Kampen zijn ze opgeknapt en worden ze nu keurig onderhouden. Karin: “Het zorgt voor verbinding in de buurt.”

Een boomspiegel is het stukje grond rondom de stam van een boom. In ’t Bakhuys werden ze in het verleden vaak gebruikt om afval neer te zetten en niet zelden reden bewoners die hun auto parkeerden er respectloos overheen. Dat is niet meer. De boomspiegels zijn keurig aangeplant en de kinderen uit de buurt geven de bloemetjes geregeld water. Tot genoegen van veel bewoners.

Karin van Kampen: “Ik ben begonnen met de spiegel voor mijn huis. Mijn kinderen vonden het al snel leuk om te helpen en vorig jaar hebben we van Stefan’s Bloem&Zo petunia’s gekregen. Ik ben ook zelf plantjes gaan scheuren om die erin te kunnen zetten. Vervolgens is het door mijn buurvrouw en andere bewoners en hun kinderen opgepakt. Nu doen we het samen.”

Het laatste zetje werd gegeven door een hovenier die in de straat is komen wonen. Acht boomspiegels in ‘t Bakhuys staan er nu heel fraai bij. Doet goed voorbeeld goed volgen in andere straten en wijken?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden