<p>De locatie waar de gemeente Duiven bedrijventerrein Centerpoort-Noord graag wil uitbreiden.</p>

De locatie waar de gemeente Duiven bedrijventerrein Centerpoort-Noord graag wil uitbreiden.

MKB Duiven: deel nieuwe bedrijventerreinen voor mkb’ers

MKB Duiven ondersteunt in een brief aan de regio Arnhem-Nijmegen het streven van de Liemerse gemeenten naar uitbreiding van hun bedrijventerreinen. Wel vindt de ondernemersvereniging dat de gemeenten dan ook ruimte moeten reserveren voor mkb-bedrijven.

Volgens het ‘Regionaal Programma Werklocaties’ (RPW) van de regio Arnhem-Nijmegen, waarin achttien gemeenten samenwerken, kunnen de bedrijventerreinen in de regio met in totaal 120 hectare groeien. Enkele jaren geleden dreigde onbenutte bedrijfspercelen nog omgezet te worden naar agrarische grond.

Maar nu ziet de regio weer volop mogelijkheden voor groei. Gemeenten konden zich daarvoor tot 1 maart inschrijven. De regio besluit voor 1 juli welke gemeenten mogen uitbreiden.

Duiven meldde zich aan voor 15 hectare, die moeten worden toegevoegd aan bedrijventerrein Centerpoort-Noord. Weliswaar heeft Duiven nog flink wat grond in de verkoop, maar op het merendeel is al een optie genomen. De gemeente gaat ervan uit dat deze opties omgezet in definitieve koopcontracten, waardoor Duiven binnenkort nee zal moeten verkopen aan geïnteresseerde bedrijven. Extra bedrijventerrein levert de gemeente meer werkgelegenheid en inkomsten op.

Lobbybrief
In de lobbybrief aan de regio Arnhem-Nijmegen onderschrijft MKB Duiven de verzoeken van Duiven en de andere Liemers gemeenten, die hun bedrijventerreinen ook willen uitbreiden. De ondernemersvereniging zegt zich zorgen te maken over “de kwantitatieve en kwalitatieve beschikbaarheid van werklocaties”, terwijl bestaande bedrijven naar uitbreidingsmogelijkheden zoeken en nieuwe bedrijven van buiten de regio zich graag in de Liemers willen vestigen. MKB Duiven verwacht dat de doortrekking van de A15 nog voor extra impulsen gaat zorgen.

Als belangenbehartiger van het mkb-bedrijfsleven pleit MKB Duiven, dat ruim vierhonderd ondernemers vertegenwoordigt, ervoor dat de regio de gemeenten opdraagt een deel van de nieuwe bedrijventerreinen te reserveren voor lokale mkb’ers die willen uitbreiden (”want daar zijn er gelukkig nog veel van”).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden