<p>V.l.n.r.: Jan en Jannie Huisman en Diana en Erwin Haagen.</p>

V.l.n.r.: Jan en Jannie Huisman en Diana en Erwin Haagen.

(Foto: René Nijhuis Fotografie)

Overname Huisman Uitvaartverzorging

Jan en Jannie Huisman van Huisman Uitvaartverzorging in Loo hebben hun bedrijf per 1 juni overgedaan aan Erwin en Diana Haagen van Haagen Uitvaartverzorging in Didam. De naam Huisman Uitvaartverzorging blijft bestaan. De overname leidt tot tevreden gezichten aan beide kanten. Jan en Jannie: “De continuïteit is gegarandeerd.”

Jan en Jannie Huisman zijn beiden 62. Een leeftijd waarop je gaat nadenken over hoe verder? Daar kwam enkele jaren geleden de aanstaande sluiting van de rooms-katholieke kerken in de Liemers bij. Ook de Heilige Antonius Abtkerk in Loo wordt over niet al te lange tijd aan de eredienst onttrokken. Dat heeft ook consequenties voor de pastorie van de kerk, die sinds 2009 door Huisman Uitvaartverzorging wordt gehuurd van de Sint Willibrordus-parochie.

Jan Huisman: “Voor ons was duidelijk dat we op onze leeftijd niet meer de ambitie hebben de pastorie te kopen. Daarom hebben we om ons heen gekeken aan wie we ons bedrijf zouden willen overdoen. We zochten een partij waar we vertrouwen in hebben en die voor continuïteit kan zorgen.”

Ze kwamen uit bij Haagen Uitvaartverzorging in Didam en gingen in gesprek met Erwin en Diana. De klik was er gelijk. Jannie: “Een professioneel bedrijf met een vergelijkbare persoonlijke aanpak en uitstraling. Erwin en Diana weten hoe het in een dorp werkt. Dat is belangrijk.”

Erwin Haagen beaamt dat het goede gevoel van twee kanten komt. “We kennen Huisman Uitvaartverzorging natuurlijk uit de markt. De gesprekken lopen al meer dan twee jaar en we hebben besloten de overname nu daadwerkelijk te laten plaatsvinden. Jan en Jannie blijven betrokken. Het is toch hun kindje. Voor hoe lang dat zien we wel. Wat ons betreft zo lang ze het leuk vinden om te doen.”

Haagen Uitvaartverzorging bestaat sinds 2009. Het bedrijf verzorgt uitvaarten in de Liemers en de Achterhoek. Met het monumentale pand D’n Dunsel in Didam heeft Haagen sinds 2012 een eigen uitvaartcentrum. Daar komt straks de pastorie in Loo bij. Erwin: “De bedoeling is dat wij het pand kopen. De kerk zelf zal waarschijnlijk beheerd gaan worden door een stichting en dan blijft het mogelijk uitvaarten vanuit de kerk te doen.”

De overname van Huisman past precies in de wens tot schaalvergroting die Erwin en Diana Haagen voor ogen hebben. “We groeien in omvang en we hebben straks op een mooie plek in Loo een eigen uitvaartcentrum. Zo versterken we onze positie in de regio. Consequenties voor onze aanpak heeft de overname niet. We blijven een laagdrempelig, flexibel familiebedrijf met een heel persoonlijke aanpak.”

Woorden die Jan en Jannie Huisman als muziek in de oren klinken. “We hadden gelijk het gevoel dat Haagen Uitvaartverzorging de beste partij is om ons bedrijf over te nemen. Dat gevoel is door alle gesprekken alleen maar versterkt. En zelf blijven we voorlopig betrokken. Dat is ook fijn.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden