<p>Marco Hubers is de trotse winnaar van het WK Terraszitten. Rechts Nicole Klomp en Hans Wrekenhorst, in het midden Martijn Wieleman.</p>

Marco Hubers is de trotse winnaar van het WK Terraszitten. Rechts Nicole Klomp en Hans Wrekenhorst, in het midden Martijn Wieleman.

Marco Hubers wint WK Terraszitten

Het WK (Westervoorts Kampioenschap) Terraszitten bij Wieleman is gewonnen door Westervoorter Marco Hubers. Nicole Klomp en Hans Wrekenhorst deelden de tweede en derde plaats. Marco Hubers vermaakte zich op het overdekte terras van het zalencentrum veertien uur achtereen met praten, eten, drinken en spelletjes doen.

Je moet Marco Hubers niet uitdagen. Dan gaat de prins van De Dolbotters ‘gekke dingen doen’. Zoals bijvoorbeeld urenlang op een terras zitten in zijn prinsenpak. Marco: “Ik ben een beetje een prins in niemandsland, omdat het carnaval dit jaar vanwege corona niet doorging. Daar zaten wat mensen me mee te jennen en dan ben ik iemand die zo’n bijzondere uitdaging aangaat.”

En dus meldde Marco Huibers zich op zaterdag 22 mei om tien voor zes ’s ochtends bij zalencentrum Wieleman, de organisator van het WK Terraszitten. Net als de andere deelnemers werd hij hartelijk welkom geheten en, zoals in de wedstrijdvoorwaarden aangegeven, getrakteerd op een heerlijk ontbijtje. Naar goed (carnavals)gebruik nam Marco er gelijk een biertje bij in plaats van koffie, thee of jus d’orange.

Marco: “Niet dat ik de hele dag bier heb zitten tetteren, hoor. Ik heb later ook een koppie thee op en ter afwisseling van de nodige biertjes wat colaatjes. Mijn vrouw is rond twaalf uur wel de auto komen ophalen en ze heeft me ’s avonds na afloop opgehaald.” De suggestie dat het wel zo gezellig was geweest als zijn vrouw hem gezelschap had gehouden, begrijpt Marco Hubers. Maar hij snapt ook dat ze het niet deed. “Toen ik voorstelde om samen mee te doen, reageerde ze met: ‘Je bent niet wijs’. Voor mij was gelijk duidelijk dat aandringen geen zin had.”

Marco vermaakte zich een groot deel van de dag met spelletjes doen. Vooral met Nicole Klomp en Hans Wrekenhorst, een stel dat het ook van het begin tot het eind (van 06.00 tot 20.00 uur) volhield. “Het was gezellig en dan vliegt zo’n dag voorbij. Ieder uur hadden we vijf minuten plaspauze. De rest van de tijd moest je op je stoel blijven zitten.”

Marco Hubers won omdat zijn rekening aan het eind het WK omgeslagen per persoon hoger was dan die van Nicole en Hans. Hij rekende het bedrag met plezier af. “Ik deed het natuurlijk ook voor Wieleman. Die hebben het al heel lang slecht met die coronaellende.”

Martijn Wieleman van het zalencentrum kijkt terug op een geslaagd kampioenschap. “Van de elf deelnemers die we om zes uur hadden verwacht, kwamen er zeven opdagen. Het was bar slecht weer die dag, misschien had dat ermee te maken. Alleen Marco, Nicole en Hans hebben het tot acht uur ‘s avonds volgehouden. Tussendoor hebben we nog heel wat andere gasten gehad, maar het was duidelijk dat ze niet konden winnen omdat Marco, Nicole en Hans echt van plan waren de rit helemaal uit te zitten. Het leuke was dat ze er met z’n drieën een dag later weer zaten. Toen kon Marco op onze kosten drinken, want dat was de prijs voor de winnaar: een week lang gratis drinken op ons terras.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden