<p>Het gouden huwelijkspaar Joop en Mia van Kooten met burgemeester Arend van Hout van Westervoort en zijn vrouw als rugdekking.</p>

Het gouden huwelijkspaar Joop en Mia van Kooten met burgemeester Arend van Hout van Westervoort en zijn vrouw als rugdekking.

Joop en Mia van Kooten als 14-jarigen al samen

Ze woonden destijds in dezelfde straat in Presikhaaf. Zo leerden ze elkaar kennen, Joop van Kooten en Mia van der Meijde. Ze waren beiden pas veertien jaar toen de vlam oversloeg. Ze zijn nog steeds samen, wonen in Westervoort en waren op vrijdag 14 mei vijftig jaar getrouwd.

Mia: “Joop zag mij wel zitten en andersom was dat ook het geval. Na zeven jaar verkering zijn we getrouwd. We waren 21. Nu allebei 71 dus.”

Joop is niet alleen vijftig jaar getrouwd, hij werkt ook al vijftig jaar. Zeven jaar geleden ging hij met pensioen, maar bij Autobedrijf Bochane in Arnhem kan hij nog niet worden gemist. Iedere ochtend om negen uur is hij present, om afhankelijk van de drukte vroeg of laat in de middag weer huiswaarts te keren. Joop, grappend: “Omdat ik nog werk, gaat het zo goed tussen ons.”

Voor Mia van Kooten is het geen punt. Ze sport, houdt contact met vriendinnen en familie, en is bezig met van alles en nog wat in en rond het huis. Naar dat huis aan de Nicolaistraat verhuisden ze in 1988 vanuit de Beeldhouwerstraat in Arnhem. Omdat hij een garage wilde en zij een tuin.

Het echtpaar heeft twee dochters en een kleindochter van negen. De oudste dochter woont ook in Westervoort, de jongste in Doetinchem.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden