<p>Het 'Liemers for Life' Roparun-team.</p>

Het 'Liemers for Life' Roparun-team.

Pubquiz Roparun-team ‘Liemers for Life’

Ook de Roparun heeft te lijden onder de pandemie. De jaarlijkse estafetteloop is uitgesteld. Niet het pinksterweekend gaat het gebeuren, maar op 2 en 3 oktober. Voor het team ‘Liemers for Life’ geen reden bij de pakken neer te zitten. Zaterdagavond 29 mei wordt een online Pubquiz gehouden om geld in te zamelen. Iedereen kan meedoen.

Eerst even de herinnering aan de Roparun opfrissen. De Roparun is een estafetteloop van ruim 500 kilometer van Parijs of Hamburg naar Rotterdam. Deelnemers lopen of fietsen in teamverband, met als doel geld op te halen voor mensen met kanker. Het motto van de actie is: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Het ‘Liemers for Life’-team doet dit jaar voor de zevende keer mee. Maar het is nu dus anders dan anders. Al in november vorig jaar besloot de organisatie de editie van 2021, de dertigste, te verplaatsen van het pinksterweekend naar begin oktober. Ook de vorm wordt eenmalig aangepast. Zo zijn start en finish in oktober op het Pinkpopterrein in Landgraaf en wordt alleen Zuid-Nederland aangedaan. De afstand is ook korter dan normaal: 325 in plaats van 500 kilometer. De bedoeling is wel op zondag 3 oktober, als alle teams zijn gearriveerd in Landgraaf, een groot slotfeest te houden.

Nu de Roparun dit jaar niet doorgaat, heeft het team ‘Liemers for Life’ het gat gevuld met een online Pubquiz op zaterdagavond 29 mei. Voor iedereen die houdt van een gezellige (quiz)avond en die graag bijdraagt aan het goede doel.

Loo Runners
Het ‘Liemers for Life’-team is jaren geleden voortgekomen uit de Loo Runners. Tegenwoordig maken inwoners van de hele Liemers deel uit van het gezelschap. In totaal 24 mannen en vrouwen sterk, van wie acht lopers. Ze worden ondersteund door zestien begeleiders, variërend van verzorgers tot chauffeurs en van fietsers en cateraars tot navigatoren. Met hun deelname draagt het team actief, financieel bij aan de actie. Komende zondag, 23 mei, wordt ook aangesloten bij een digitale Roparun-‘oefenrun’.

Professionele quiz
Voor de quiz op 29 mei is met ‘Pubquiz at home’ een professionele organisatie ingehuurd. Quizmaster is ‘Freek’, een cabaretier en muzikant die in coronatijd in sneltreinvaart een naam als quizmaster heeft opgebouwd.

Aanmelden voor de ‘Liemers for Life’ Pubquiz kan door te mailen naar liemersforlife@gmail.com. Je kan alleen meedoen, maar ook als duo of met een gezinsteam, familieteam, vriendenteam, verenigingsteam of andere team. Per persoon zijn de kosten 7,50 euro. De opbrengst gaat dus naar het goede doel: de Stichting Roparun die zich inzet voor mensen met kanker.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden