<p>Uitvoerend sopraan Irene Hoogveld.</p>

Uitvoerend sopraan Irene Hoogveld.

Drie mini-operaconcerten in Loo

Het is stil rond De WijKern. Al sinds november is het ‘sociaal centrum voor ontmoeting’ in Duiven vanwege corona gesloten. Een domper voor alle ouderen die regelmatig meededen aan activiteiten. Maar er is nu ook goed nieuws. Op zondag 6 juni worden drie mini-operaconcerten gehouden. Drie keer dertig, gratis kaartjes zijn beschikbaar.

Het betreft concerten in de buitenlucht in de tuin van Huize Benvenuto aan de Loostraat 58 in Loo. De eerste om 11.00 uur, de tweede om 13.00 uur en de derde om 15.00 uur. De concerten worden gegeven door sopraan Irene Hoogveld. De mini-opera die ze zelf schreef heet: ‘Eer(s)t de dame’.

Klassiek zangeres
Irene Hoogveld (29) uit Zwolle is een klassiek zangeres die is gespecialiseerd in opera en moderne klassieke muziek. Ze is tweemaal cum laude afgestudeerd.

In 2017 aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle (bachelor), en in 2019 aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen (master).

De wereld leek open te liggen voor de jonge zangeres, die in 2020 als solist aan diverse operaproducties zou meewerken. Vanwege corona echter werden alle publieke optredens geschrapt.

Een valse start van een veelbelovende carrière. Irene Hoogveld richtte zich noodgedwongen op het ontwikkelen van recitals (soloprogramma’s) en nieuwe werken binnen het modern-klassieke repertoire. ‘Eer(s)t de dame’ is daar een voorbeeld van. Het idee voor deze mini-opera zat al jaren in Irene’s hoofd. In plaats van in het Engels wilde ze graag over haar eigen land en cultuur zingen in haar eigen taal. Dat doet ze nu met ‘Eer(s)t de dame’.

Onverwacht genoegen
De voorstelling bestaat uit drie voorstellingen van twintig minuten. Met muziek vertelt Irene Hoogveld een verhaal over verleden, heden en toekomst. Irene: “Ik zie deze mini-opera als een verrijking voor mezelf en hoop dat mijn publiek het optreden ervaart als een onverwacht genoegen.”

Bij iedere voorstelling zijn maximaal 30 personen welkom. Vol = vol. Reserveren is verplicht. Dat kan via: info@dewijkern.nl. Vermeld welke voorstelling (tijdstip) u wilt bezoeken. De optredens zijn gratis. Ter plaatse kunnen bezoekers wel een vrije gift doen. Consumpties zijn voor eigen rekening en worden verzorgd door Zalencentrum Berentsen. De anderhalve meter afstand-regel is van kracht. Bij zeer slecht weer of strengere coronamaatregelen kan de activiteit worden geannuleerd. Meer informatie op de site: www.irenehoogveld.com.

Gratis kaarten, wel reserveren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden