<p>Zeven enorme schilderijen uit de Peter Stuyvesant Collectie hebben onlangs een plek gekregen in de Turmac Cultuurfabriek.</p>

Zeven enorme schilderijen uit de Peter Stuyvesant Collectie hebben onlangs een plek gekregen in de Turmac Cultuurfabriek.

(Foto: Liemers Kunstwerk!)

Kunstwerken Turmac terug op oude plek

De cirkel is rond. De kunstwerken van de Peter Stuyvesant Collectie die vroeger boven de machines in de Turmac fabriek hingen, zijn weer terug op hun oude bestemming.

 Onder toeziend oog van Jan Kruitwagen zijn maar liefst zeven kunstwerken met twee hoogwerkers opgehangen in wat nu de Turmac Cultuurfabriek heet. Jan Kruitwagen was vroeger werkzaam bij de Turmac en is nu, ondanks dat hij gepensioneerd is, wederom betrokken bij het ophangen van deze enorme kunstwerken.

Locatie kunstwerken
De kunstwerken hebben een enorm formaat en zijn verdeeld over de huidige Turmac Cultuurfabriek. Drie kunstwerken zijn te bewonderen tussen de hoofdingang en ingang oost, twee bij de Regionale Sociale Dienst en twee in de bibliotheek. “Een team met twee personen in hoogwerkers en twee personen op de grond zijn er een hele dag mee bezig geweest. Petje af voor het team dat de kunstwerken heeft opgehangen, want het was precisie werk!”, aldus een enthousiaste Ingrid Mens, hoofd Liemers Museum.

Kunst werkt
Deze enorme kunstwerken zijn onderdeel van de Peter Stuyvesant Collectie en zijn nu eigendom van de gemeente Zevenaar. Alle werken zijn aan de achterzijde bekleed met doek, omdat de kunstwerken vrij hangen. Het mooie is dat dit de akoestiek ook ten goede komt. De kunst werd vroeger opgehangen onder het mom “kunst werkt”.

Plezierige werkomgeving
Om een plezierige werkomgeving te scheppen en om de werknemers erover te laten praten. Vandaar is er ook gekozen voor abstracte kunst, waar iedereen iets anders in ziet. Zo herleven oude tijden en kan nu ook het publiek genieten van deze kunst. Let op: momenteel zijn de organisaties in de Turmac Cultuurfabriek alleen nog maar op afspraak geopend. Meer informatie op de onderstaande website.

liemerskunstwerk.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden