Burgemeesters sluiten drugspanden

Zowel in Duiven als in Westervoort zijn vorige week drugspanden tijdelijk op slot gedaan. In beide gevallen werden ‘handelshoeveelheden’ hard- en softdrugs aangetroffen.

In Duiven gaat het om een pand aan de Waterhoenstraat, waar de politie al in september een inval deed. Dat burgemeester Hieltjes het pand pas op 28 april op slot deed, was omdat hij moest wachten op forensisch onderzoek. Vanwege de langere wachttijd mag het pand twee in plaats van de gebruikelijke drie maanden niet bewoond worden. De bewoonster heeft tevergeefs geprobeerd de sluiting via de rechter te voorkomen.

Het pand in Westervoort, aan de Leigraaf, is voor zes weken gesloten. Burgemeester Van Hout koos voor deze ‘maatwerkoplossing’ vanwege persoonlijke omstandigheden van de betrokkene. Deze kan niet terug in de woning, omdat zijn huur is opgezegd.

Afvaldumpingen
De politie heeft de laatste weken in Duiven en Westervoort meldingen binnengekregen van afvaldumpingen. Zo werden vet en ander huishoudelijk afval in een put gedumpt en autobanden en vuilniszakken met schadelijke stoffen achtergelaten in de natuur.

Particulieren riskeren geldboetes van meer dan 1000 euro. Bedrijven kunnen nog hogere bedragen kwijtraken. Daar komen de reinigingskosten dan nog bij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden