<p>Robert de Wit: "Ik was gelijk enthousiast, maar mooier is natuurlijk als de markt interesse toont."</p>

Robert de Wit: "Ik was gelijk enthousiast, maar mooier is natuurlijk als de markt interesse toont."

(Foto: Fotic Walter Verwaal)

EK-glorie van Oranje begint in Duiven

Op 11 juni begint het EK-voetbal. Er is veel over te doen geweest, maar het toernooi (dat wordt gespeeld in twaalf landen) gaat definitief door. Dus komt de komende weken ook de hele marketing rond het EK op gang. Robert de Wit van de Duivense drukkerij Pronto Print brengt onder de naam EKTafel een oranje statafel en bijpassende oranje kruk op de markt. De producten zijn gemaakt van gerecycled karton.

De statafel en kruk stonden nog niet op bol.com of de eerste bestelling was al binnen. Van AVROTROS. De redactie van het tv-programma Zappsport had het setje in de smiezen gekregen en maakte er gelijk een bestelling van. Robert de Wit: “Ik heb begrepen dat straks internationals die te gast zijn in het programma worden geïnterviewd aan een kartonnen tafel, zittend op een kartonnen kruk, die allebei hier zijn gemaakt.”

Het stemt Robert de Wit trots, zoals hij ook blij is met alle positieve reacties op de producten die hij zelf heeft ontwikkeld. “Ik was zelf ook gelijk enthousiast, maar mooier is natuurlijk nog als de markt interesse toont.”

Het begon maanden geleden met de investering in een nieuwe machine die niet alleen papier kan verwerken, maar ook verschillende plaatmaterialen. Gaandeweg ontdekten Robert de Wit en zijn medewerkers de mogelijkheden. Ook voor gerecycled karton draait de machine z’n hand niet om. Dat bracht de Duivense ondernemer op het idee van een statafel en kruk.

Wie mocht denken dat de stevigheid te wensen overlaat, heeft het mis. De EK-statafel (106 cm hoog) is een stevige, duurzame statafel die meerdere keren kan worden gebruikt. Een speciale coating maakt de tafel bestand tegen (spat)water en het blad makkelijk af te nemen. Het leuke is dat de poot van de tafel is uitgevoerd in de vorm van een oranje leeuw. De EK-Kruk (65 cm hoog) is eveneens stevig, duurzaam en spatwaterbestendig.

Robert de Wit denkt dat er om meerdere redenen een markt is voor zijn nieuwe producten. “Ze zijn handig, niet milieubelastend en licht van gewicht. Dat laatste is prettig in deze coronatijd. Als je straks ergens naar een EK-wedstrijd of naar een Formule 1-race met Max Verstappen gaat kijken, neem je gewoon je eigen statafel en kruk mee. Op de plaats van bestemming zet je ze neer op afstand van anderen en genieten maar.”

Ondernemers wijst Robert de Wit op de mogelijkheden om de tafels en/of krukken te personaliseren. “We kunnen er een logo op drukken of een naam, allemaal geen probleem. Ook aantallen kunnen we aan. Desnoods laten we de machine buiten de vaste werktijden om draaien.”

Zowel statafel als kruk is verkrijgbaar in oranje, in wit en in oranje-wit. De verschillende kartonnen delen zijn niet geplakt, maar in elkaar geschoven. Hierdoor ontstaat een grote mate van stevigheid. www.ektafel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden