<p>Martine Reesink.</p>

Martine Reesink.

Foto: (foto: René Nijhuis Fotografie)

Martine Gelderse winnaar van BID Positivity Award

Martine Reesink uit Duiven lijdt aan het Ehlers-Danlos Syndroom, een erfelijke bindweefselziekte. Ze is daardoor zeer beperkt in haar bewegingsmogelijkheden. Toch zit ze niet bij de pakken neer. Het leverde haar de uitverkiezing ‘meest positieve onbekende persoon van Gelderland’ op.

Van de hand van Martine Reesink verscheen onlangs het boek: ‘Kneus & co, de isolatie voorbij’. Eerder schreef ze twee gedichtenbundels en een boekje met columns. Vanwege die daadkracht en haar ongeremde positiviteit werd Martine genomineerd voor de BID Positivity Award in de categorie ‘meest positieve onbekende Nederlander’. Landelijk winnaar werd ze niet (dat werd Mascha Struijk uit Utrecht), maar de provinciale verkiezing won ze wel. In totaal zijn meer dan 30.000 stemmen uitgebracht.

De award in de categorie ‘meest positieve bekende Nederlander' ging postuum naar de onlangs overleden snowboardkampioene Bibian Mentel. ‘Meest positieve bedrijf of non-profitorganisatie' werd de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). De Gelderse provinciewinnaar in deze categorie is leer- en werkplaats Walhallab in Zutphen.

De BID Positivity Awards zijn in het leven geroepen om positiviteit meer aandacht te geven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden