<p>Danou Wiggers: "Door het onderzoek krijgen ondernemers inzicht in hoe andere bedrijven de crisis aanpakken".</p>

Danou Wiggers: "Door het onderzoek krijgen ondernemers inzicht in hoe andere bedrijven de crisis aanpakken".

(Foto: Fotic Walter Verwaal)

Enquête onder ondernemers in Liemers

Supermarkten en andere bedrijven die megawinsten maken als gevolg van de coronacrisis en ondernemers in andere sectoren die hun laatste reserves moeten aanspreken of zelfs failliet gaan. Bij student Danou Wiggers uit Loo roept dat de vraag op hoe die laatste bedrijven hun businessmodel kunnen aanpassen om succesvol te blijven.

Vader Harald Wiggers, tegenwoordig als zelfstandige werkzaam in het onderwijsveld, was jarenlang rector van het Liemers College. Toch was het niet die school waarvoor Danou na de basisschool koos. Ze ging naar het Stedelijk Gymnasium in Arnhem. Nu staat ze als bijna 23-jarige op het punt de master Innovation & Entrepreneurship aan de universiteit van Nijmegen af te ronden.

De komende weken en maanden echter moet er nog veel werk worden verzet. Voor het onderzoek dat onderdeel is van haar scriptie ‘Innovatie in tijden van een wereldwijde crisis’, heeft ze input nodig van ondernemers. Input van ondernemers uit de Liemers, want ze richt zich specifiek op deze regio. De professionele enquête staat inmiddels online, maar nu moeten er nog respondenten komen. Danou Wiggers weet hoe ze het moet verkopen.

“Ik doe dit onderzoek exclusief voor de Liemers. Dat betekent dat ondernemers in deze regio met de uitkomsten hun voordeel kunnen doen. Ze krijgen bijvoorbeeld inzicht in hoe andere bedrijven de crisis aanpakken. Het voordeel voor mij is dat ik, als er genoeg reacties komen, mijn opleiding succesvol kan afronden.”

Danou hoopt op honderd respondenten, al is dat aantal niet per se nodig om verder te kunnen. Zeker is wel dat de tien ingevulde enquêtes die ze nu heeft, (veel) te weinig is.

Vooruitlopen op de uitkomsten doet ze liever niet, maar in algemene zin wil ze er wel iets over kwijt. “De kern van de vraag is hoe goed ondernemers zijn in het innoveren van hun businessmodel in deze crisistijd. Wat is er nodig voor een betere bedrijfsprestatie? Linksom of rechtsom heeft dat met wendbaarheid te maken.”

Als haar scriptie positief wordt beoordeeld, is Danou klaar en staat ze op nog jeugdige leeftijd aan het begin van haar werkzame leven. Wat ze gaat doen en bij wat voor bedrijf weet ze nog niet. Als het maar in de richting is waarin ze tegen die tijd is afgestudeerd. Ook waar ze gaat werken is voor de Loose nog onduidelijk.

Danou: "Dat is op zich wel een interessante vraag. Je ziet dat veel bedrijven in deze regio moeite hebben jonge, gekwalificeerde mensen aan te trekken en vast te houden. Jongeren die zijn afgestudeerd richten hun blik toch vaak op het westen van het land. Maar waarom? Hier zijn ook mooie bedrijven en leuke banen. Misschien dat ondernemers ook wat dat betreft voordeel hebben van de uitkomsten van mijn onderzoek.”

Ondernemer of manager bij een bedrijf in de Liemers en meedoen? Stuur een bericht naar Danou Wiggers (danouwiggers@hotmail.com) en je ontvangt een link naar de enquête. Het invullen duurt slechts ongeveer tien minuten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden