<p>Burgemeester Arend van Hout op bezoek bij het diamantenpaar Hans en Adriana Sander in de Poelstraat.</p>

Burgemeester Arend van Hout op bezoek bij het diamantenpaar Hans en Adriana Sander in de Poelstraat.

Het verlangen naar Terschelling is blijvend

Thuis in Westervoort vierden Hans Sander (86) en Adriana Sander-Plekker (84) op 4 april hun 60-jarig huwelijksfeest. Omdat het toen Pasen was en beide ouderen ook nog niet waren gevaccineerd (nu wel), stelde burgemeester Arend van Hout zijn felicitatiebezoek uit tot vorige week.

Ze wonen al sinds 1966 in Westervoort, maar de liefde voor Terschelling is altijd gebleven. Al die jaren keerden ze er regelmatig terug. Adriana Sander werd op het eiland geboren, Hans Sander groeide er op (zijn wieg stond in Amsterdam). Hans werkte op de grote vaart. Hij was veel van huis en zelfs voor de geboorte van zijn zoon en dochter kreeg hij geen vrij. Dat deed hem besluiten het zeeleven vaarwel te zeggen. “Mijn vader wilde ook papa kunnen zijn”, zegt dochter Yvonne Sander. Hans, een sportieve man, vond een baan bij Rijkswaterstaat in Arnhem en daarmee is de verhuizing naar Westervoort verklaard.

Adriana Sander was destijds haar tijd vooruit. Ze combineerde het moederschap met een baan. Voor die tijd, de zestiger jaren, iets bijzonders.

Hans en Adriana zijn nog altijd blij met elkaar. Dat ze op hoge leeftijd nog samen zijn is sowieso een groot goed. Yvonne: “Ze zijn met elkaar vergroeid en kunnen nog steeds genieten van kleine dingen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden