<p>Wethouder Ineke Knuiman van Duiven (links) neemt het eerste exemplaar van het boek 'Kneus &amp; co, de isolatie voorbij' in ontvangst uit handen van Martine Reesink.</p>

Wethouder Ineke Knuiman van Duiven (links) neemt het eerste exemplaar van het boek 'Kneus & co, de isolatie voorbij' in ontvangst uit handen van Martine Reesink.

Eerste boek Martine Reesink voor wethouder Knuiman

Martine Reesink heeft het eerste exemplaar van haar boek ‘Kneus & co, de isolatie voorbij’ uitgereikt aan wethouder Ineke Knuiman. Het is het vierde boek van de Duivense, die lijdt aan EDS (Ehlers-Danlos Syndroom). Eerder verschenen van haar hand twee gedichtenbundels en een boek met columns.

Bijna honderd exemplaren van haar nieuwe boek heeft Martine Reesink inmiddels verkocht. Aan vrienden en bekenden, aan mensen die meer willen weten over haar bijzondere bindweefselziekte en aan hulpverleners. Vooral met die laatste categorie kopers is ze blij. Martine: “EDS is een relatief onbekende ziekte. Zelfs voor artsen. Je ziet ook niets aan mij of andere mensen met EDS. Hooguit dat ik wat moeilijk loop of van een rolstoel gebruikmaak. Als ervaringsdeskundige wil ik de ziekte uit het verdomhoekje halen.”

Ze is blij dat wethouder Ineke Knuiman het eerste exemplaar in ontvangst wilde nemen. “Ineke heeft zorg in haar portefeuille en is geïnteresseerd. Fijn dat ze het wilde doen.”

Martine Reesink is genomineerd voor de BID Positivity Award in de categorie ‘meest positieve onbekende Nederlander'. De winnaars worden bekendgemaakt op 22 april.

‘Kneus & co, de isolatie voorbij' kan bij Martine worden besteld. Mail: martine@x-tien.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden