<p>Het is weer muziek wat de klok slaat tijdens de derde editie van de Kindermuziekweek!&nbsp;</p>

Het is weer muziek wat de klok slaat tijdens de derde editie van de Kindermuziekweek! 

(Foto: Liemers Kunstwerk!)

Derde Kindermuziekweek gaat door!

Van vrijdag 9 tot zondag 18 april vindt door heel Nederland de derde landelijke Kindermuziekweek plaats. Kunstwerk! houdt op diverse momenten een online muziekprogramma met inspirerende streams van de docenten band, interactieve workshops en korte live online snuffelsessies met docent en instrument.

Kinderen en jongeren (en ouders/verzorgers) kunnen tijdens de Kindermuziekweek genieten van allerlei mogelijkheden en soorten muziek. Sinds 2019 houden dertien organisaties de Nationale Kindermuziekweek. Na het succes van de eerste editie kon in 2020 de week alleen online doorgaan.

Concertgebouw
Dit jaar is vanwege de pandemie wederom een knallend online programma gemaakt, met hopelijk – als het mag – ook echte liveconcerten. De opening vindt plaats in Het Concertgebouw in Amsterdam op vrijdag 9 april met optredens van muziekhelden Unity, Het Leerorkest, leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest en kindercomponist Daan de Swart (tien jaar), finalist van het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble.

Bij Kunstwerk!
Op zaterdag 10 april om 16.00 uur is de kick-off van de Kunstwerk! Kindermuziekweek. De Docentenband, die is samengesteld uit docenten van Kunstwerk!, speelt een aantal bekende nummers. Onder andere Uptown Funk van Bruno Mars. Er wordt ook een kijkje gegeven in het repetitieproces. Daarnaast presenteert het Liemers Jeugd Orkest in een kort filmpje een succesvol afgerond project en laat de slagwerkgroep van Kunstwerk! zien wat ze kunnen. Het liveconcert en de filmpjes zijn zullen te zien op de website kindermuziekweek.nl.

Korte snuffelsessies
Op de website kindermuziekweek.nl/online-programma kun je leuke digitale workshops volgen, zoals het zelf schrijven van een verhaal met muziek erbij, een dj-workshop of kleine muziekspelletjes met Google Chrome. Mocht je een instrument willen ontdekken, nou dat komt goed uit! Op donderdag 15 en vrijdag 16 april tussen 15.00 en 16.00 uur, kun je bij Kunstwerk! in korte snuffelsessies van tien minuten online live kennismaken met verschillende instrumenten en docenten. Je kunt kennismaken met koperblazers, houtblazers, strijkers, percussie en componeren. Je krijgt dan het instrument te horen en je kunt van alles aan de desbetreffende muziekdocent vragen.

Wel aanmelden
Voor deze snuffelsessies dien je je wel van tevoren aan te melden, dit kan via de onderstaande website.

liemerskunstwerk.nl/snuffelsessies

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden