<p>Guus Eeuwes te midden van een deel van zijn assortiment ontspanningsartikelen.&nbsp;</p>

Guus Eeuwes te midden van een deel van zijn assortiment ontspanningsartikelen. 

Spijkermatten zijn niet aan te slepen

Wat het is om te ondernemen, maakt Guus Eeuwes uit Groessen al jarenlang van dichtbij mee. Zijn ouders Anja en Ferdinand Eeuwes zijn de eigenaren van De Groene Schuur, een bedrijf dat van een traditionele groentekwekerij de omslag heeft gemaakt naar een belevingsbedrijf met een streekwinkel en kookstudio’s. Guus Eeuwes zoekt het in een andere richting. Met BrellaVio verkoopt hij ontspanningsartikelen, met als belangrijkste product spijkermatten.

Spijkermatten kennen we van oudsher door het woord letterlijk te nemen. Matten met spijkers die werden gebruikt om voortvluchtige criminelen met een motorvoertuig te stoppen. De moderne spijkermat is iets heel anders. Een van duurzaam materiaal gemaakte mat met drukpunten. Als je er regelmatig op gaat liggen worden blokkades van energiebanen in het lichaam opgeheven. Mensen voelen zich fitter en energieker. De werking is gebaseerd op acupressuur.

Guus Eeuwes: “De resultaten in de praktijk zijn verbazingwekkend en worden ondersteund door onderzoek. Hoofdpijn neemt af of verdwijnt en ook mensen met bijvoorbeeld fibromyalgie (chronische pijn in spieren en bindweefsel, red.) hebben er baat bij. Zelf heb ik geen chronische klachten, maar door de spijkermat dagelijks te gebruiken, voel ik me fitter bij het opstaan en meer relaxed als ik ga slapen.”

De verkoop loopt als een speer. Guus (21) huurt sinds kort zelfs een kantoor met magazijn in Westervoort. “Tot voor kort zat ik op mijn kamer thuis. Dit werkt beter. Ik ga nu echt naar mijn werk. Van hieruit kan ik het verder opbouwen.”

En dan te bedenken dat hij het er eigenlijk maar even bij doet. Guus studeert commerciële economie aan de HAN. Hij zit in het derde jaar en gaat de studie af maken. Daarna wil hij vol gaan voor BrellaVio. “Voor ik hiermee begon had ik een baantje in de horeca. Daar ben ik mee gestopt en toen kwam corona. Ik ben eigenlijk bij toeval tegen de producten die ik nu verkoop aan gelopen. Er blijkt een grote behoefte aan.”

Guus Eeuwes koopt zijn producten in in Azië. Daar zit nog een prettige kant aan. “Internationaal is Engels de voertaal. Ik mag wel zeggen dat dankzij alle contacten mijn Engels in een jaar tijd enorm is verbeterd. Ook het contact op zich met mensen uit andere culturen is heel erg leuk.”

Zijn eigen site en webshop staan sinds kort online. Tot het zover was maakte Guus gebruik van bol.com. “Op zich beviel dat prima. Bol.com is een laagdrempelig platform. Je draagt een deel van je omzet af, maar daar staat tegenover dat je een breed publiek bereikt. Toch is het fijn dat mijn eigen site nu klaar is. Het geeft meer vrijheid en dat is toch wat je wilt als ondernemer.”

De Groene Schuur ooit overnemen van zijn ouders? Dat ziet Guus niet zo snel gebeuren. “Als ik zie hoe hard ze werken, dat is bijna niet vol te houden. Ik werk ook hard, zeker omdat ik ook nog studeer, maar ik doe iets waar ik energie van krijg. Dat zou ik minder hebben met het werk van mijn ouders.”

https://brellavio.nl/collections/all

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden