<p>Drukker Robert de Wit van Pronto Print, Theo de Reus van MKB Duiven en centrumondernemer Peter Houthuijzen (v.l.n.r.) presenteren de poster.</p>

Drukker Robert de Wit van Pronto Print, Theo de Reus van MKB Duiven en centrumondernemer Peter Houthuijzen (v.l.n.r.) presenteren de poster.

Veel bijval voor Koop Lokaal-campagne

Niets doen is geen optie (meer). Daarom houden MKB Duiven, de gemeente Duiven, Ondernemersvereniging Centrum Duiven (OCD) en Stichting Promotie Centrum Duiven (SPCD) een uitgebreide promotiecampagne om de inwoners van Duiven, Groessen en Loo te stimuleren om voortaan zoveel mogelijk in hun eigen dorp te kopen.

“Het doel is om er samen voor te zorgen dat alle bedrijven zo goed mogelijk uit de crisis komen en om samen te laten zien waar een kleine gemeenschap groot in kan zijn” , aldus MKB-voorzitter Theo de Reus.

Burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Duiven verleent graag zijn medewerking aan de campagne. “Als zoon van middenstanders weet ik wat onzekerheid doet. De overheid steunt ondernemers, maar dat dekt niet alles. Als bedrijven moeten sluiten, zou dat doodzonde zijn. Voor de ondernemer, maar zeker ook voor ons als klant en voor de levendigheid in onze gemeente. Wij inwoners kunnen hen met ons allen door deze crisis helpen. Veel producten zijn voor dezelfde prijs ook lokaal verkrijgbaar én met een veel betere service. Dus ik zeg: koop lokaal”, aldus Hieltjes.

MKB Duiven heeft de regie van de campagne in handen. De campagne bestaat onder meer uit paginagrote advertenties die in de Duiven Post en op social media worden geplaatst. In de advertentie komen ‘bekende’ Duivenaren aan het woord die de actie aanprijzen. Dit onderdeel van de campagne is mede mogelijk gemaakt door de Duiven Post. 

De postercampagne is een idee van de Duivense ondernemer Raoul Aardema. Hij maakte MKB Duiven erop attent, waarna met behulp van de Duivense drukkerij Pronto Print 3.000 posters zijn gedrukt.

Na het succes in Duiven heeft zustervereniging MKB Montferland besloten ook een Koop Lokaal-campage te houden. “We zijn begonnen met het idee dat onze actie zich als een olievlek over onze gemeente moet verspreiden. Fantastisch dat Montferland ook meedoet. Hopelijk volgen meer gemeenten, want we moeten natuurlijk uiteindelijk wel weer van dat online-kopen af”, aldus voorzitter De Reus.

Onderdeel van de Koop Lokaal-campagne zijn ook posters, waarvan wordt gehoopt dat bedrijven en particulieren die voor hun raam gaan ophangen. De leden van MKB Duiven ontvangen deze week elk vier posters. Posters kunnen door iedereen gratis worden afgehaald in het ‘actiecentrum’ van MKB Duiven, dat is gevestigd in Brasserie Een Mooie Dag aan het Remigiusplein in Duiven. De brasserie is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 18.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden