<p>Juni 1998. Burgemeester Van Osch van Westervoort, Roel Rosbag en de Duivense wethouder Van der Pijl bij het eerste kunstgrasveld.</p>

Juni 1998. Burgemeester Van Osch van Westervoort, Roel Rosbag en de Duivense wethouder Van der Pijl bij het eerste kunstgrasveld.

‘Vrijwilligers zijn de belangrijkste mensen’

Emiel Cellamare (51) is sinds november 2018 voorzitter van MHC Westerduiven. Bij zijn aantreden zei hij de club ‘op niveau’ te willen houden en daar lijkt hij vooralsnog aardig in te slagen. Al is corona ook voor Westerduiven wel een ‘ding’.

Emiel: “We hebben een gezonde, levensvatbare club. Het feit dat de coronapandemie niet tot opzeggingen heeft geleid, zegt ook iets over de leden. Ze begrijpen wat een vereniging is. Natuurlijk is het wel zo dat we allemaal verlangen naar trainingen, wedstrijden en gezelligheid op ons complex. Wat dat betreft richt ik me op ons Allemanstoernooi aan het begin van het seizoen. Ik hoop dat dat straks weer door kan gaan. Gezellig met een biertje en barbecue na afloop.”

Hoewel opgericht in Westervoort en een verwijzing in de naam naar dat dorp, is Westerduiven een Duivense club. Het complex ligt in die gemeente en Duiven is ook de huurbaas. De verstandhouding is goed, benadrukt Emiel Cellamare, die in de stuurgroep zit van het BOSS-akkoord (lokaal sportakkoord) en tien jaar geleden via zijn kinderen bij Westerduiven betrokken raakte.

De eerste elftallen spelen op een behoorlijk niveau. De dames in de derde klasse, de heren in de tweede klasse. Emiel: "Een goed niveau voor een club als Westerduiven, maar gezelligheid is bij ons minstens zo belangrijk. En om de club te laten draaien heb je vrijwilligers nodig. Dat zijn eigenlijk de belangrijkste mensen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden