<p>Een overzichtsfoto van het complex van MHC Westerduiven aan de Westsingel in Duiven uit de beginjaren.</p>

Een overzichtsfoto van het complex van MHC Westerduiven aan de Westsingel in Duiven uit de beginjaren.

MHC Westerduiven 30 jaar

Op donderdag 4 maart bestond MHC Westerduiven dertig jaar. Een jubileumdag die vanwege corona in stilte voorbijging. Met uitzondering van de jeugd die nog traint, staat de hockeyclub noodgedwongen in de pauzestand. Ter gelegenheid van het jubileum zetten we hieronder wat hoogtepunten uit het clubbestaan op een rij. 

Nadat een eerste initiatief om een hockeyclub op te richten strandt (1985), ziet in maart 1991 MHC Westerduiven het levenslicht. De oprichtingsbijeenkomst is in het clubhuis van Sportclub Westervoort. Roel Rosbag wordt de eerste voorzitter. De club begint met 36 leden.

Een eigen complex heeft Westerduiven nog niet. De trainingen zijn op de velden van Westervoort en later ook AVW’66. De wedstrijden die eerste jaren worden gespeeld op (een natuurgrasveld op) De Beemd in Velp. Vanwege het ontbreken van een eigen accommodatie heeft Westerduiven het moeilijk. In 1995 is opheffing zelfs even nabij.

In juni 1998 kunnen dan eindelijk een eigen veld en clubhuis in gebruik worden genomen op het sportpark aan de Westsingel in Duiven. Vanaf dat moment stijgt het ledental tot rond de 600 in 2010. Daarna zakt het langzaam weer iets terug tot het huidige aantal: een kleine 500.

In 2010 worden de ‘Club van 25’ en de ‘Club van 100’ opgericht. Sponsorinitiatieven die de vereniging geen windeieren leggen.

In 2011 wordt een nieuw clubhuis gerealiseerd en (misschien is er een verband) in 2012 wordt de eerste ‘clubbaby’ geboren. Een kind van twee mensen die elkaar bij de hockeyclub hebben leren kennen.

In mei 2016 verwerft Westerduiven een plek in het Guinness Book of Records met een hockeymarathon van meer dan 52 uur. Begin 2020 is er weer een prijs: de gemeente Duiven plakt op het clubhuis het etiket ‘gezonde sportkantine’.

Eind 2017 wordt voor de eerste keer een blaashal op het complex van vereniging geplaatst. Er is ruimte voor twee velden van 20 bij 40 meter. Een prachtige binnensportaccommodatie waar ook andere verenigingen in de wintermaanden gebruik van kunnen maken. De hal valt juridisch onder een aparte stichting. (NB. Deze winter is de hal vanwege corona niet geplaatst).

In de zomer van 2020 krijgt het sportcomplex een nieuwe upgrade. De versleten kunstgrasmat van veld 2 wordt vervangen door een waterveld. Een waterveld geldt als het beste van het beste in hockeyland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden