<p>Angelique van Baal op de rand van het bassin van Akwaak Zwemschool Duiven in De Ogtent.</p>

Angelique van Baal op de rand van het bassin van Akwaak Zwemschool Duiven in De Ogtent.

(Foto: René Nijhuis Fotografie)

Zwemlessen kinderen bij Akwaak weer begonnen

Dinsdag 16 maart plonsden de eerste kinderen weer in het water van Akwaak Zwemschool Duiven op de bovenste verdieping van De Ogtent. De kinderen blij en Angelique van Baal blij. Angelique is bedrijfsleider, coördinator én zwemjuf bij Akwaak.

Op 14 december moest ze de deuren van haar zwemschool op last van Mark Rutte c.s. sluiten. Om corona onder controle te krijgen uiteraard. Van de ene op de andere dag viel alles stil. Maar nu, drie maanden later, kan Angelique van Baal weer los. “Zo fijn, ik heb er heel veel zin in. Volgende maand zwemmen de eerste kinderen ook alweer af voor hun diploma.”

Vanaf het moment dat bekend werd dat de zwemscholen weer open mogen, staat de telefoon roodgloeiend bij Akwaak Zwemschool Duiven. Angelique heeft er haar handen aan vol. “Ik ben druk aan het plannen. Nieuwe groepen en extra lesdagen. Alle ouders willen natuurlijk het liefst dat hun kind direct kan beginnen. Ik doe mijn best en hoop te voorkomen dat ik met wachtlijsten moet gaan werken.”

De eerste lessen legt ze nog niet te veel druk op de kinderen, zegt ze. “Laat ze eerst maar weer eens wennen aan het water en lekker genieten. De rest komt daarna wel weer.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden