<p>De locatie Landeweer biedt als enige in de regio de Sportklas aan. Op 8 en 10 maart zijn er online infoavonden.</p>

De locatie Landeweer biedt als enige in de regio de Sportklas aan. Op 8 en 10 maart zijn er online infoavonden.

(Foto: Liemers College)

Infoavond over de Sportklas op Landeweer

Vorig jaar klonk het allemaal nog spannend. Zouden eerstejaars leerlingen van de locatie Landeweer van het Liemers College geïnteresseerd zijn in een speciale Sportklas, met extra uren sport op het lesrooster? Inmiddels is het antwoord duidelijk: niet alleen kozen 34 leerlingen voor deze nieuwe Sportklas, ze zijn óók super-enthousiast. Op 8 en 10 maart 2021 zijn er online infoavonden voor leerlingen met ook interesse in de Sportklas.

“Op de basisschool hadden we vaak maar één of twee uurtjes gym in de week, dat vond ik veel te weinig. Na een infoavond heb ik mij meteen voor de Sportklas ingeschreven”, vertelt Vincent. Ook Kelsey, Naomi en Rick kozen bewust voor de Sportklas op Landeweer. “Je krijgt allemaal nieuwe sporten. Het leukst tot nu toe?” Rick en Naomi weten het antwoord meteen: “Freerunning.” Kelsey ook: “Turnen in een echte turnhal.”

Drie uur ‘extra’ sport
Leerlingen van de Sportklas krijgen wekelijks zes uur lichamelijke opvoeding; drie uur meer dan gebruikelijk. In die extra uren maken ze kennis met andere sporten dan in de ‘gewone’ gymles. Ook komen de achtergronden van het sporten aan bod. Nick Vermeulen en Dennis van der Horst zijn de Sportklas-docenten. “Voordat we bijvoorbeeld naar het rugbyveld gaan, is er een theorieles over wat er nodig is om de sport te beoefenen en de spelregels. We gaan dus echt dieper in op de sport. Zo hebben we het ook over voeding of hoe het lichaam werkt.”

Samen sporten
Voor de Sportklas is goed kunnen sporten géén vereiste. “Wel moet je het leuk vinden en willen leren”, zegt Rick. Wat Naomi daarnaast zo leuk vindt aan de Sportklas, is dat je veel samen met andere aan het sporten bent. “De gewone gymles hebben we met alleen onze eigen klas, de Sportklas-uren hebben we met iedereen samen. Dat is echt superleuk.”

Iedere mbo-richting
Het Liemers College biedt de Sportklas in het eerste en tweede leerjaar aan. Wie daarna in de sportrichting verder wil, kan vanaf de derde vakken kiezen die sterk in het verlengde liggen van de Sportklas. Maar dat hoeft niet, benadrukken de docenten. “Met het vmbo-diploma kun je iedere mbo-richting op die je wilt.” Vincent weet nu al dat hij in de derde kiest voor de richting techniek. Rick ziet een toekomst in de bouw wel zitten en Kelsey wil later de zorg in. Naomi wil graag bij de politie. “Dan zit ik in de Sportklas dus extra goed”, zegt ze.

8 en 10 maart infoavond
Ook interesse in de Sportklas? Op maandag 8 en woendag 10 maart verzorgen docenten Dennis van der Horst en Nick Vermeulen vanaf 19.30 uur een online infoavond over de Sportklas. Aanmelden voor deze infoavond kan via de website: www.liemerscollege.nl/sportklas. Na aanmelden wordt een deelnamelink toegestuurd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden