<p>De ‘coronaproof voorlichtingsbijeenkomsten' bij AT Techniekopleidingen zijn op 22 en 26 februari en op 1 en 5 maart.&nbsp;</p>

De ‘coronaproof voorlichtingsbijeenkomsten' bij AT Techniekopleidingen zijn op 22 en 26 februari en op 1 en 5 maart. 

Binnenkijken bij AT Techniekopleidingen

Veel scholen en opleidingsinstituten moeten dit jaar noodgedwongen online open dagen houden om jongeren te helpen bij hun school- of beroepskeuze. Bij AT Techniekopleidingen in Terborg worden echter vier dagen georganiseerd waarop een coronaproof voorlichtingsbijeenkomst wordt gehouden.

Leerlingen en ouders kunnen dan kennismaken met het opleidingsaanbod en een kijkje nemen. "Onze voorlichtingsbijeenkomsten worden volgens een strak protocol georganiseerd en we houden ons strikt aan de coronaregels”, vertelt directeur Mike Broekhuizen.

De opzet is eenvoudig. "We gaan in groepen met maximaal 15 personen door beide gebouwen heen. Die groepen wonen korte presentaties bij in ruimtes die groot genoeg zijn om anderhalve meter afstand te houden en goed te ventileren zijn.”

De voorlichtingsdagen zijn met name bedoeld voor vmbo leerlingen die in het derde of vierde leerjaar zitten en op zoek zijn naar een vervolgopleiding in de techniek. "Leerlingen die het profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE) of Dienstverlening en producten (D&P) volgen of de theoretische leerweg (TL) of de gemengde theoretische leerweg (GTL). Ook mavo leerlingenzijn welkom.”

Kiezen voor een baan in de (metaal)techniek is helemaal zo gek nog niet. "Er is behoefte aan jonge medewerkers, die goed geschoold zijn en klaar zijn voor de toekomst”, vertelt praktijkopleider Eckhard Gramentz. "Bij AT Techniek bieden we opleidingen in verschillende vakgebieden, zoals mechatronica, precisietechniek en metaalbewerken.”

AT Techniekopleidingen werkt nauw samen met het bedrijfsleven in de regio, het Graafschap College en de regionale VMBO scholen. "We vullen elkaar aan waar dat noodzakelijk is. Op die manier is een goede opleidingen gegarandeerd.”

"AT Techniek is in feite het verlengstuk van het bedrijfsleven. Wij ontzorgen technische bedrijven op het gebied van personeelsaanname. We doen dat door onze opleidingen op een bedrijfsmatige manier in te vullen. Op die manier ontdekken leerlingen al vroeg hoe het dagelijkse werk eruitziet.”

De voorlichtingsbijeenkomsten zijn deze keer wat meer gericht op de jeugd, maar bij AT Techniek kan zowel jong als oud terecht voor een technische opleiding.

De ‘coronaproof voorlichtingsbijeenkomsten' worden gehouden op 22 en 26 februari en op 1 en 5 maart. Elke keer tussen 17.00 uur en 19.00 uur. Aanmelden is verplicht en kan via www.atopleidingen.nl/voorlichting

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden