Is Lisa het grootste make-up-talent?


<p>Lisa Wolf op de plek waar ze zich helemaal in haar element voelt: aan haar make-up-tafel thuis in Duiven.</p>

Lisa Wolf op de plek waar ze zich helemaal in haar element voelt: aan haar make-up-tafel thuis in Duiven.

Is Lisa het grootste make-up-talent?

Zaterdag 23 januari om 18.30 uur op NPO Zapp (NPO 3): het AVROTROS-programma Make-up Cup, waarin de bekende visagiste Nikkie de Jager op zoek gaat naar het grootste make-up-talent van Nederland. Onder de deelnemers de dertienjarige Lisa Wolf uit Duiven. Ze is de jongste deelnemer.

Iedere aflevering valt één van de deelnemers af. Alle acht afleveringen zijn al opgenomen, dus de eerste vraag aan Lisa is natuurlijk: hoe ver kom je? Helaas, dat mag ze niet zeggen. Logisch ook wel, anders is de spanning er een beetje af. Gewoon kijken zaterdagavond!

Ongeacht of ze wint of niet, Make-up Cup is voor Lisa Wolf eigenlijk al een succes. Dat vindt ze zelf ook. Lisa: “Ik heb veel geleerd. Over make-up uiteraard, maar ook andere dingen. Ik heb bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen gekregen. Voor de eerste opnamen was ik bloednerveus, terwijl ik me de keren daarna al meer op mijn gemak voelde. Ook omdat we een leuke groep hadden. Met een aantal deelnemers heb ik nog steeds contact.”

Het begon met een opmerking van vader Wolf in mei. “Is dat nieuwe programma van Nikkie de Jager niks voor jou?”, vroeg hij aan zijn dochter. Nikkie de Jager is een visagiste die wereldfaam heeft vergaard met video’s over make-up en lifestyle op haar YouTube-kanaal ‘NikkieTutorials’. Vorig jaar kwam ze ook in het nieuws toen ze bekendmaakte een transgender te zijn.

Op de vraag van haar vader ging Lisa, gek op make-up, googelen, en ze meldde zich aan voor Make-up Cup. Niet veel later bleek dat meer dan duizend meiden en jongens dat hadden gedaan. Ze kwam in de selectiemolen en tot haar eigen verrassing maakte ze grote sprongen.

Lisa: “We kregen eerst twee opdrachten, waarbij je twee make-up looks moest maken in een filmpje van drie minuten. Daarna ging er een hele tijd overheen voor ik weer wat hoorde. Uiteindelijk kreeg ik een telefoontje dat ik bij de laatste 35 zat en in Hilversum auditie mocht doen. Dat was in juli. Ik moest uitleggen waarom een bepaalde make-up-look bij mij past en kreeg daar vragen over. Eind augustus hoorde ik weer wat. Ze wilden een videogesprek met ook een van mijn ouders erbij. Tijdens dat gesprek kreeg ik twee make-up-looks te zien en ik moest vertellen hoe ik die zou namaken. Daarna verscheen ineens een bericht van Nikkie in beeld, waarin ze me persoonlijk meedeelde dat ik was geselecteerd. Helemaal geweldig!”

Tijdens de opnamen kregen de deelnemers (zeven meiden, drie jongens) steeds een technische en een creatieve opdracht. Zaterdag is te zien of Lisa weer een ronde verder komt. Hoe dan ook wil de leerlinge van het Candea College verder in deze richting. “Ik ben pas dertien en je weet nooit hoe dingen lopen, maar het lijkt me geweldig. Make-uppen is mijn grote hobby, daar wil ik dolgraag mijn beroep van maken.”

Trouwens, hoe was Nikkie de Jager in het echt? Lisa: “Een super aardige, lieve meid. Heel toegankelijk en met humor. Ze zorgde ervoor dat iedereen zich op z’n gemak voelde.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden