Jesper Klarenbeek eindelijk eerste keeper van AVW’66


<p>Jesper Klarenbeek stijlvol in actie om een bal over de lat te tikken.</p>

Jesper Klarenbeek stijlvol in actie om een bal over de lat te tikken.

Jesper Klarenbeek eindelijk eerste keeper van AVW’66

Hoewel het seizoen van AVW’66 nog maar vier competitiewedstrijden telt, brak Jesper Klarenbeek dit seizoen eindelijk door als eerste keeper. De 24-jarige inwoner van Westervoort moest lang op zijn kans wachten, maar zag zijn sterke ontwikkeling als doelman beloond worden met een basisplaats.

Jesper Klarenbeek begon bij DVV in zijn toenmalige woonplaats Duiven met voetballen. De accountmanager buitendienst bij Vink Kunststoffen vertrok op zijn dertiende naar AVW’66 na onrust bij DVV. Klarenbeek: ,,Vanaf het begin was ik keeper, al voetbalde ik bij de F-jes af en toe ook nog wel een helft. Ik vond keepen direct leuker en het ging me ook goed af. Bij DVV C1 was er veel gezeur en werd onze uitstekende trainer Ruud Doevendans ontslagen, toen ben ik overgestapt naar AVW’66 waar ik vaak met mijn vader kwam en al veel vrienden had”.

Veldspeler
De doelman die uitblinkt met zijn reflexen en in 1-tegen-1 situaties vertrok nooit meer op Sportpark Hamerden en woont inmiddels ook samen in Westervoort. Bij de senioren begon Klarenbeek als doelman van het tweede team en groeide langzamerhand uit tot een volwaardige keeper. Opmerkelijk genoeg debuteerde Klarenbeek in de hoofdmacht als veldspeler, toen hij als enige overgebleven wisselspeler moest invallen voor een geblesseerde speler tegen DZC’68.

Debuut
In 2018 maakte Klarenbeek in de met 5-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Woudenberg ook als doelman zijn debuut toen eerste keuze Joep Smulders (“wij hebben een goede band”) afwezig was. Klarenbeek: ,,Mijn dieptepunt bij AVW’66 beleefde ik in het laatste seizoen van trainer Wouter van der Ent in 2019. Voor mijn gevoel was ik aan een sterke periode bezig in het tweede team en op trainingen terwijl Joep een paar mindere wedstrijden had gespeeld. Ik ontving diverse signalen uit de groep dat ik wellicht een kans zou verdienen. Ik heb toen per sms bij de keeperstrainer voorzichtig geïnformeerd wat hij ervan dacht. Als reactie werd ik bij de trainer geroepen en werd duidelijk dat ik me geen illusies hoefde te maken en ik de tweede keeper was. Als er in een normaal gesprek duidelijke feedback was gekomen, had ik hier best begrip voor gehad. Maar de manier waarop dit zonder uitleg gecommuniceerd werd, vond ik erg vervelend. Ik ben toen gestopt bij het eerste team en heb het seizoen bij het tweede elftal afgemaakt”.

Hecht team
De komst van trainer Delano Verwey in de zomer van 2019 kwam voor Jesper Klarenbeek op het juiste moment. Na een persoonlijk gesprek met de nieuwe trainer besloot de keeper zijn vereniging trouw te blijven en niet op de interesse van Arnhemse Boys in te gaan. Klarenbeek: ,,Ondanks dat Joep ook vorig seizoen als eerste doelman de voorkeur kreeg, was alles onder de nieuwe trainer anders. Ik kreeg duidelijke feedback, persoonlijke aandacht en voel me echt een onderdeel van een hecht team. Het was voor mij dan ook geen probleem om na duels van het tweede de hoofdmacht achterna te reizen en op de bank plaats te nemen”.

Zenuwachtig
In de laatste wedstrijd voor de eerste coronastop uit bij Valleivogels kreeg Smulders een rode kaart en kon Klarenbeek als invaller zijn kwaliteiten als doelman tonen.
Net op dat moment werd de competitie stilgelegd, al nam Smulders een wedstrijd schorsing mee naar het volgende seizoen. Klarenbeek: ,,Voor mij was het duidelijk dat het in deze voorbereiding moest gebeuren. Tegen Spero en Be Quick heb ik heel erg sterk gekeept. Omdat we de eerste competitiewedstrijd uit tegen Lunteren verloren, was ik wel een tijd zenuwachtig of ik eerste doelman zou blijven. Gelukkig stond ik er tegen Leystad’67 weer in en ik denk dat ik de vier competitieduels van dit seizoen ook prima heb gekeept. Ik voel me nu ook echt de eerste doelman van AVW’66”.

“Nadat de competitie werd stilgelegd, hebben we met Joep, Thomas Haans en jeugdkeeper Daan Derksen een of twee keer per week doorgetraind. Nadat de maatregelen verscherpt zijn, werd het sportpark gesloten en zijn we gestopt. Ik hoop dat we in maart de competitie weer hervatten en dat ik dan gedurende een lange periode de kans krijg om de onbetwiste eerste keeper te worden. Het is absoluut mijn ambitie om de komende vijf seizoenen de doelman van AVW’66 te blijven”.

Flinke versterking voor Sportclub Westervoort
Sportclub Westervoort heeft zich voor het volgende seizoen verzekerd van de diensten van Martijn Klein-Holte.
De 29-jarige middenvelder komt over van eersteklasser Bennekom, waar hij bezig is aan zijn zesde seizoen. Eerder kwam de technisch bekwame Klein-Holte zes seizoenen uit voor Rheden en twee jaar voor VVO.
Door een combinatie van fysieke ongemakken en een drukke agenda heeft de inwoner van Rheden besloten volgend seizoen op een lager niveau te gaan voetballen.
Bij SC Westervoort treft Klein-Holte met Gerard Smink een oud-ploeggenoot van Bennekom. Centrale verdediger Smink maakte in 2019 de overstap van Bennekom naar Westervoort.
Net als Martijn Klein-Holte vertrekt ook Sam van Essen bij Bennekom. De 20-jarige aanvaller uit Westervoort die in het verleden onder meer bij SC Westervoort, DVV, De Treffers en Duno speelde, gaat op zoek naar een club met meer perspectief op speeltijd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden