Nieuw nummer Martine Fleming


<p>Martine Fleming: &ldquo;Onbewust zette ik anderen altijd op de eerste plaats&rdquo;.&nbsp;</p>

Martine Fleming: “Onbewust zette ik anderen altijd op de eerste plaats”. 

Nieuw nummer Martine Fleming

Een nieuw jaar, een nieuw nummer. Dat dacht de Westervoortse singer-songwriter Martine Fleming. En dus kwam op 1 januari ‘Woman’ uit. Haar negende eigen nummer alweer.

Martine’s keuze om gelijk op 1 januari het nummer uit te brengen, voelt voor haar als een logische stap. Martine: “’Woman’ gaat over het losbreken uit een patroon. Het uitdoen van de spreekwoordelijke jas die te klein is. Een nieuw jaar is een nieuw begin en dus een mooi moment om dingen bewust anders te gaan invullen. In de hoop dat het beter wordt.”

Zoektocht
‘Woman’ gaat over een zoektocht naar vrijheid. Over gevangen zitten in een bepaald leventje waarin je jezelf altijd op de laatste plaats zet. Niet van je laten horen, niet of nauwelijks voor jezelf durven opkomen en niet doen wat je eigenlijk in je hart graag zou willen doen. Vanuit de onbewust innerlijke overtuiging dat je moet zorgen voor anderen, dat je loyaal moet zijn aan anderen en niet je eigen droom mag volgen, omdat je moet voldoen aan bepaalde maatschappelijke waarden en normen. En dat terwijl je zoveel meer waard bent.

Beeld
Martine Fleming herkent zich in dat beeld. “Tot een paar jaar geleden gold dat zeker ook voor mij. Ik cijferde mezelf weg. Onbewust zette ik anderen altijd op de eerste plaats. Ik hield me als het ware klein. Uit ervaring weet ik inmiddels dat dat niet is vol te houden. De emmer raakt langzaam leeg en je komt van de regen in de drup. Ik heb ontdekt dat het belangrijk is om eerst voor jezelf te zorgen, er voor jezelf te zijn en naar je hart te luisteren. Pas dan kun je er ook echt voor een ander zijn als dat gewenst is.”

Gevoel
Met ‘Woman’ geeft Martine Fleming uiting aan haar gevoel. Een prachtige tekst gecombineerd met mooie muziek en een indrukwekkende videoclip. Je kunt het jaar slechter beginnen.

De videoclip van ‘Woman’ en andere nummers van Martine Fleming zijn te beluisteren via YouTube (zoek op: ‘Martine Fleming’). De Westervoortse koos zeven jaar geleden voor een muziekcarrière. Ze zingt uitsluitend in het Engels en schrijft al haar nummers zelf. Ze wil niet in een bepaald hoekje worden gedrukt. Martine: “Als ik een categorie moet aangeven dan is het ‘pop’, maar dat is niet iets waaraan ik probeer te voldoen als ik aan het schrijven ben. Dat doe ik puur vanuit mijn hart.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden