IKC Het Ravelijn te Westervoort gaat van start met online thuisonderwijs!


<p>Het eerste contact momentje na de kerstvakantie.</p>

Het eerste contact momentje na de kerstvakantie.

IKC Het Ravelijn te Westervoort gaat van start met online thuisonderwijs!

In de laatste week voor de kerstvakantie werd door premier Rutte aangekondigd dat vanaf woensdag 16 december alle basisscholen fysiek sluiten. Dit besluit is genomen om zo het aantal contacten te beperken. IKC het Ravelijn te Westervoort is in deze laatste week voor de vakantie druk bezig geweest om het thuisonderwijs voor ouders en kinderen zo goed mogelijk te realiseren. 

Door eerdere sluiting van de scholen in maart, is de basis al wel aanwezig voor het aanbieden van onderwijs op afstand. Deze keer wordt het onderwijs op afstand online vormgegeven door IKC het Ravelijn. Doordat IKC het Ravelijn dit jaar gestart is met Gynzy, werken de kinderen dagelijks tijdens rekenen en spelling op een eigen Ipad. Dit keer kunnen de Ipads mee naar huis, waardoor alle kinderen voorzien zijn van een online device. Hiermee kunnen alle leerlingen vanuit huis videobellen met hun leerkracht, die de kinderen voorziet van dagelijks online instructies en begeleiding. 

Op deze manier probeert IKC het Ravelijn goed contact te behouden met de kinderen, ook al zijn ze niet fysiek op school. Maandag zijn de thuiswerkpakketten met het materiaal voor 2 weken opgehaald door de leerlingen. Aan het eind van deze ochtend vindt er een contactmoment plaats tussen de leerlingen en hun leerkrachten via videobellen op Microsoft Teams. Vanaf dinsdag beginnen dan echt de lessen, spannend maar weer een nieuwe uitdaging waar veel van te leren valt! 

IKC het Ravelijn is zich ervan bewust dat er in deze situatieveel wordt gevraagd van alle leerlingen, ouders/verzorgers en collega’s. We proberen ouders dan ook op deze online manier zoveel mogelijk te ontlasten. IKC het Ravelijn hoopt de leerlingen snel weer te mogen ontvangen en gelooft in de woorden van Rutte: “We komen hier doorheen, met elkaar en voor elkaar”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden