Jeremy wil zingend naar de top


<p>Jeremy Büttner: “Zoals alle artiesten hoop ik snel weer te kunnen optreden."</p>

Jeremy Büttner: “Zoals alle artiesten hoop ik snel weer te kunnen optreden."

Jeremy wil zingend naar de top

Veel inwoners van Duiven kennen Jeremy Büttner als medewerker van Keurslagerij Wilfred Kersten in de Pastoriestraat. Maar Jeremy timmert ook als zanger aan de weg. In deze ‘tweede golf’-maanden laat hij met de reeks ‘Candlelight sessions’ op social media wekelijks van zich horen.

Iedere donderdag vanaf kwart over vier is in de reeks ‘Candlelight sessions’ een nieuw liedje van Jeremy te beluisteren op Facebook, YouTube en Instagram. De afgelopen weken vertolkte hij al ‘All I Want’ van Kodaline en ‘Kronenburg Park’ van Frank Boeijen. Hij wil zeker tot het eind van het jaar doorgaan met het wekelijks uitbrengen van een clip. Nummers die hij onder meer nog in petto heeft zijn ‘Sweet Child O’Mine’ van Guns N’ Roses en ‘Jolene’ van Dolly Parton. ‘Pianoversies’, zoals hij ze noemt. “Nummers ook waarmee ik uit mijn comfortzone treed. Van huis-uit ben ik toch een artiest die Nederlandstalig zingt.”

Medio december bekijkt Jeremy de situatie opnieuw en beslist hij hoe hij verder gaat. Jeremy: “Zoals alle artiesten hoop ik snel weer te kunnen optreden. Dat is toch veruit het mooiste en daarmee kun je ook het makkelijkst meer bekendheid verwerven.”

Want, daar laat hij geen twijfel over bestaan, Jeremy Büttner hoopt op een doorbraak in de muziekwereld. Hij sluit niet uit dat het hem lukt, mede omdat hij een professioneel team rondom zijn persoontje heeft geformeerd. Jeremy: “Drie vrienden en ik. Stuk voor stuk goede gasten. Alles wat we doen, pakken we nu professioneel aan.”

Jeremy Büttner vertolkte als vijftienjarige al voor een groot publiek Nederlandstalige liedjes. Hij had een contract bij een bureau en was min of meer professioneel bezig. Tot een doorbraak kwam het echter niet en gaandeweg werden voor Jeremy andere dingen belangrijk. Een jaar of vijf geleden pakte hij de draad weer op met een drive-in-show en later een muziekshow. Live liet hij voor het laatst van zich horen op 25 februari, de laatste carnavalsdag van dit jaar. Een vriend van hem zong toen live op een podium ‘I will always love you’ van Whitney Houston. ‘Kneitervals’, in de ogen van Jeremy, die ter plekke zelf de microfoon ter hand nam en het publiek verbaasde met een schitterend optreden. Op social media werd dat de weken daarna meer dan een miljoen keer bekeken. Aansluitend maakte hij in de studio ‘een feestplaat met een sausje Whitney Houston’. De release van dat nummer was op 13 maart bij NPO 3FM KX. Platenmaatschappijen en boekingskantoren hingen aan de lijn, maar een paar dagen later viel alles stil vanwege corona.

Jeremy: “Ik heb het sindsdien geprobeerd met optredens die live werden gestreamd, maar dan zie je toch dat mensen na tien, vijftien minuten afhaken. Daarom doe ik nu ‘Candlelight sessions’ via social media. Ik mag niet klagen over het aantal kijkers en luisteraars. Zo blijf ik in beeld, totdat ik weer los kan op podia.”

Jeremy Büttner is op social media te vinden onder zijn artiestennaam Jeremy Buttner (zonder puntjes op de u).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden