Tas met van-alles-en-nog-wat voor 115 minimagezinnen


<p>Ontmoetingscentrum De Herberg aan de Hamersestraat in Westervoort.</p>

Ontmoetingscentrum De Herberg aan de Hamersestraat in Westervoort.

Tas met van-alles-en-nog-wat voor 115 minimagezinnen

Op 115 adressen in Westervoort werd in de tweede week van november door vrijwilligers van Inloophuis De Herberg een tas met van-alles-en-nog-wat bezorgd. Een geste die door de ontvangers in dank wordt aanvaard.

Vier keer per jaar probeert De Herberg gezinnen die van een minimuminkomen rond moeten komen te helpen met een uitgifte-actie. Mensen die voor een tas met spullen in aanmerking komen worden dan uitgenodigd die bij De Herberg aan de Dorpstraat in Westervoort te komen afhalen. Afhalen leek coördinator Jacqueline Schilling van het inloophuis dit keer niet zo’n goed idee. “Dan krijg je gauw te veel mensen bij elkaar en dat is niet handig in deze coronatijd. Daarom hebben we besloten de tassen aan huis te bezorgen met een klein clubje vrijwilligers. Een hele logistieke operatie, maar we doen het graag. We maken mensen hier echt blij mee.”

Op de lijst met 115 adressen staan de namen van mensen die bij de Voedselbank terecht kunnen en de groep die daar qua inkomsten net iets boven zit. Jacqueline Schilling: “Dan heb je het toch echt wel over echte armoede. Gezinnen die een extraatje heel goed kunnen gebruiken. Het mooie vind ik ook dat de spullen door andere Westervoorters bijeen zijn gebracht. Dit keer vooral vanuit de protestantse kerk, maar ook door andere inwoners van het dorp. Het is echt voor en door.”

De tas bevatte onder meer toiletpapier, shampoo, tandpasta, douchegel en wasmiddel. Jacqueline: “Heel bruikbare spullen die iedereen nodig heeft, maar die toch heel wat kosten.”

Begin volgend jaar is de volgende uitgifte-actie. De vrijwilligers van De Herberg (een voorziening voor iedereen die behoefte heeft aan contact) hopen dat de minima dan weer in het inloophuis kunnen worden verwelkomd. Jacqueline: “Dan is er ook vaak tijd en gelegenheid om even samen te zijn en een kop koffie te drinken. Een tas bij iemand thuis afgeven is wat onpersoonlijk. Maar goed, nu kan het even niet anders en zijn we al blij dat we mensen blij hebben kunnen maken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden