<p>Eigenaar Jeroen Heebing (rechts) en bedrijfsleider Sebastiaan Elsinghorst voor de nieuwe Phone House-winkel in Duiven.</p>

Eigenaar Jeroen Heebing (rechts) en bedrijfsleider Sebastiaan Elsinghorst voor de nieuwe Phone House-winkel in Duiven.

Nieuwe winkel in Duiven: Phone House

Aan de Pastoriestraat in Duiven openden eigenaar Jeroen Heebing en bedrijfsleider Sebastiaan Elsinghorst op maandag 2 november de deuren van Phone House. Een telefoonwinkel ‘in de breedste zin van het woord’, die zich richt op zowel de particuliere als de zakelijke markt. Voor Jeroen Heebing uit Kilder betekent het een terugkeer naar Duiven.

Jaren geleden was Jeroen Heebing bedrijfsleider van een telefoonwinkel in de Elshofpassage. Daar stopte hij mee toen hij voor zichzelf begon met een Phone House-winkel in Zevenaar. Later stapte hij ook in bij een Phone House-winkel in Gendringen, en nu komt er een winkel in Duiven bij. “Daar is zeker ruimte voor”, zegt de ondernemer, die gelijk lid is geworden van ondernemersvereniging MKB Duiven en sponsor van voetbalvereniging DVV. Jeroen: “Een indicatie voor die ruimte was dat we in Zevenaar veel klanten uit Duiven hadden. Die zeiden: wanneer komen jullie naar Duiven? Nou, hier zijn we.”

Jeroen Heebing begrijpt de vraag: in deze (corona)tijd een nieuwe zaak openen, is dat niet erg risicovol? “Ik denk het niet, anders had ik het niet gedaan. Het hangt er natuurlijk heel erg van af in welke sector je zit. Telefonie en internet zijn van alle tijden en van iedereen. Mensen zullen altijd blijven bellen en in deze tijd juist meer. Ik zie het bijvoorbeeld aan mensen die investeren in een tablet om daarmee te kunnen videobellen met opa en oma. Zo heeft iedereen zijn eigen reden iets met telefonie te doen.”

Ontzorgen
Phone House is met tachtig winkels een belangrijke speler in de Nederlandse markt. Een partij die bij hem past, vindt Jeroen Heebing. “Phone House is al ruim twintig jaar in Nederland vertegenwoordigd. Het is een coöperatie. Dat betekent dat wij, de leden, de formule en het assortiment bepalen. Dat komt tot uiting in een breed pakket aan producten en diensten. En we zijn onafhankelijk. We werken voor KPN, T-Mobile, Vodafone en alle andere bedrijven die daar weer aan hangen. Zelf richt ik mij op de zakelijke markt. Het leukst is om bedrijven volledig te ontzorgen. Bijvoorbeeld door zoveel mogelijk diensten in één pakket te regelen. Dat is goedkoper, makkelijker en overzichtelijker. Mijn collega’s in de winkels bedienen de particuliere klanten.”

Het pand in de Pastoriestraat vindt hij bij uitstek geschikt. Jeroen: “Het pand past helemaal bij de nieuwe uitstraling van Phone House. En het stond leeg. Ik moest er alleen uit zien te komen met de eigenaar, de gemeente Duiven. Dat is op een goede manier gelukt. Ze hebben echt meegedacht.”

In tegenstelling tot de meeste Phone House-winkels richten de drie winkels van Jeroen Heebing zich ook op reparaties, zowel groot als klein. Jeroen: “Er zijn inderdaad maar een paar Phone House-winkels die dat doen. De reden is dat mijn compagnon in Gendringen het er al bij deed. Logisch dat we deze extra repairservice nu ook aanbieden in Duiven en Zevenaar.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden