<p>Een onthaal van Sinterklaas op het Dorpsplein in Westervoort is dit jaar niet mogelijk.</p>

Een onthaal van Sinterklaas op het Dorpsplein in Westervoort is dit jaar niet mogelijk.

Intocht van Sint is dit jaar online

De intocht van Sinterklaas gaat dit jaar gewoon door, maar wel in een aangepaste vorm. Vanwege het coronavirus is er geen intocht zoals in Westervoort gebruikelijk is op de Veerdam. De locatie van de intocht blijft geheim.

“Om te voorkomen dat de intocht tóch door heel veel kinderen zal worden bezocht, heeft Sinterklaas besloten dit jaar de precieze aankomstdatum en -plaats geheim te houden” aldus Timo Riphagen van de Werkgroep Intocht Sinterklaas Westervoort. “Sinterklaas werkt op dit moment in Spanje niet in de pakjes fabriek maar net als heel veel papa’s en mama’s in Nederland gewoon vanuit zijn eigen paleis.”

De goedheiligman is vooral druk met de organisatie van het decemberfeest. Timo: “Door de strenge maatregelen zal Sinterklaas uiteindelijk met veel minder pieten naar Nederland kunnen komen, want ook op de pakjesboot moeten de pieten en Sinterklaas ten minste 1,5 meter uit elkaar blijven. Dan passen er natuurlijk veel minder pieten op de boot.”

De jaarlijkse kleurwedstrijd gaat gewoon door. De kleurplaten worden op de scholen en peuterspeelzalen uitgedeeld aan alle kinderen tot en met groep 4. Als kinderen met hun kleurplaat kans willen maken op een prijs dan moet deze uiterlijk 26 november zijn ingeleverd bij de CIGO op het dorpsplein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden