<p>Museum Arnhem bestaat honderd jaar.</p>

Museum Arnhem bestaat honderd jaar.

Jubilerend Museum Arnhem trakteert op bijzondere cadeaus

Museum Arnhem bestond op 24 september precies honderd jaar. Ter gelegenheid van deze verjaardag trakteert het museum de stad Arnhem op bijzondere cadeaus. Hiermee wil het museum de banden met de stad verder aanhalen en verdiepen in een tijd dat de inwoners van Arnhem de collectie en het museum moeten missen wegens een grootscheepse verbouwing.

Om de collectie toch zichtbaar te maken, zullen de komende maanden op verschillende plekken in de stad, grote muurschilderingen verschijnen: publiekslievelingen uit de collectie zoals Wilma met Kat van Carel Willink (1940) en nieuw werk van kunstenaars die speciaal hiervoor opdracht krijgen van het museum.

Schetsboekje
Maar niet alleen de stad krijgt een cadeau. Kunst inspireert en dat wil Museum Arnhem laten zien en stimuleren. Daarom ontvangen alle inwoners van Arnhem zonder een nee-nee sticker op de brievenbus, een klein schetsboekje met daarin een aantal werken uit de collectie ven genoeg lege pagina’s om zelf creatief in te vullen. De boekjes zijn ook af te halen bij buurthuizen, verschillende horecagelegenheden en bij de tijdelijke presentatieruimte van het museum, De Kerk. Kijk voor alle afhaallocaties op de website.

Alexander Ver Huell
Museum Arnhem opende precies een eeuw geleden de deuren op de huidige locatie (1920) en herbergde aanvankelijk de cultuurhistorische verzamelingen van Arnhem en Gelderland en de kunstverzamelingen van de Arnhemmer Alexander Ver Huell.

De collectie (magisch) realisten die na de Tweede Wereldoorlog is aangelegd is nog steeds een belangrijke pijler van het museum. En er is verder verzameld op het thema realisme. Daarnaast heeft het museum een belangrijke collectie vormgeving en sierraden.

Tegenwoordig presenteert Museum Arnhem beeldende kunst en vormgeving die een relatie legt met de maatschappelijke werkelijkheid. Er wordt vanuit actuele maatschappelijke ontwikkelingen verzameld aan de hand van de thema’s vrouwen, niet-westerse kunst en gender. Vanuit een veranderende samenleving worden daar ook nieuwe thema’s aan toegevoegd, zoals immigratie, onbehagen en geweld in de wereld, betekenis van de directe (lokale) omgeving voor mensen in het kader van mondiale ontwikkelingen en de bedreiging van onze ecosystemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden