<p>Het Montessori kindcentrum in Westervoort wekt 16.468 kilo Wattuur op met duurzame energie van de zon.</p>

Het Montessori kindcentrum in Westervoort wekt 16.468 kilo Wattuur op met duurzame energie van de zon.

Montessori 'stroom neutraal'

Het Montessori kindcentrum in Westervoort mag zich vanaf nu stroom neutraal noemen. Samen met verduurzamingspartner Slim Opgewekt Scholen zijn er inmiddels 67 zonnepanelen geplaatst. De school gaat 16.468 kilo Wattuur opwekken met duurzame energie van de zon. Hiermee zouden gemiddeld zes huizen een jaar lang van stroom kunnen voorzien.

Samen met de nieuwe energiezuinige ledverlichting zorgt het voor een jaarlijkse besparing van ruim 12.619 kg CO2. Maar het is niet bij technische verduurzaming gebleven. Net als vijftien andere scholen van Liemers Novum worden de leerlingen meegenomen in een educatief bewustmakingsprogramma over duurzaamheid.

“Onze kinderen zijn de volwassenen van de toekomst en bepalen mede de toekomst van onze aarde. Vooral in deze tijd is het van belang dat zij zich ervan bewust zijn hoe belangrijk het is om goed voor onze aarde te zorgen. Het Wattsonsproject heeft bijgedragen aan de kennis over duurzaamheid en het gevoel dat zij hierop invloed hebben,” vertelt directrice Tjitske Geluk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden