<p>Jur Driessen (rechts) in actie voor zijn club NK Fuzinar dat uitkomt op het tweede niveau in Slovenië.</p>

Jur Driessen (rechts) in actie voor zijn club NK Fuzinar dat uitkomt op het tweede niveau in Slovenië.

Sloveens voetbalavontuur van Jur Driessen

Ruim twee maanden geleden heeft Jur Driessen het ouderlijke huis in Groessen ingewisseld voor een hotel in Slovenië. De 20-jarige verdediger speelde in de jeugd bij Vitesse en NEC en leek deze zomer zijn droom om door te breken als voetballer op te geven. Driessen zou gaan studeren en dit combineren met voetballen bij hoofdklasser Duno in Doorwerth.

Via zijn zaakwaarnemer kwam hij echter in contact met NK Fuzinar en na een geslaagde stageperiode speelt de Groessenaar nu op het tweede niveau in Slovenië, een tussen Oostenrijk en Kroatië gelegen bosrijk en heuvelachtig land dat half zo groot als Nederland is en met Pogacar en Roglic een magische Tour de France kende.

Driessen: ,,Ik heb het hier naar mijn zin, heb geen heimwee. Maar sommige dingen uit Nederland mis je natuurlijk, ik moest vooral aan het eten wennen. Ik zit met tien ploeggenoten in een hotel en hier eten we tweemaal per dag warm met veel vlees. Mijn moeder heeft een pakketje opgestuurd met pindakaas, ontbijtkoek en foto’s en inmiddels eet ik tussen de middag weer gewoon brood”.

Omdat de papierwinkel wat vertraging opliep, begon Driessen niet direct in de basis. Inmiddels heeft hij als centrale verdediger een basisplaats veroverd en scoorde hij zijn eerste doelpunt voor NK Fuzinar, dat voorlopig in de middenmoot staat. Driessen: ,,Sinds ik elke wedstrijd speel, is het hier toch veel prettiger. We trainen in de middag, daarvoor ga ik naar de sportschool. ’s Avonds kaarten we wat met ploeggenoten of kijken we een filmpje. Op de vrije dagen probeer ik ook wat van het land te zien, het is hier mooi maar rustig. De mensen zijn vriendelijk en spreken vrij goed Engels. Inmiddels heb ik ook wat voetbaltermen in het Sloveens geleerd. De insteek is om hier een seizoen te blijven, het voetballen op dit niveau is een podium om mezelf te tonen en een stap hogerop te maken”.

Wintersportland Slovenië kent een lange winterstop, daar kijkt de sympathieke Driessen naar uit: ,,Vanwege Corona zijn mijn vrienden en familie helaas nog niet op bezoek geweest, we bellen natuurlijk wel regelmatig. Eind november is de eerste competitiehelft afgelopen en dan kom ik in december en januari voor twee maanden naar Groessen, weer lekker de pannenkoeken van mijn moeder eten”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden